Rize Şehir Hastanesine Kavuşuyor!



Rize Şehir Hastanesine Kavuşuyor!

İlimizde yapılması planlanan Şehir Hastanesinin deniz dolgusu üzerinde 300 dönüme yakın bir alanda yapılacaktır.
Rize Şehir Hastanesi projesi çalışmalarının tamamlanarak, projenin Yüksek Planlama Kurulu (YPK) ile Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanmıştır. Rize Şehir Hastanesi ihale sürecinin Sağlık Bakanlığımız tarafından 2018 yılında tamamlanacaktır.
-Türkiye’nin ilk hibrit ameliyathanesi
Rize Şehir Hastanesi deniz doldurularak kazanılacak. 300 dönüme yakın bir alanda 263 bin metrekare kapalı alana sahip bir şehir hastanesinin yapılmasıyla ilgili çalışma başladı.
Hastanemiz 554 normal yatak, 140 yoğun bakım yatağı, 100 palyatif bakım yatağı ve 6 mahkum yatağı olmak üzere toplam 800 yatak kapasiteli olacak. Şehir hastanemizde 215 poliklinik muayene odası, 31 ameliyathane, 70 acil müşahede yatağı ve Türkiye'nin ilk hibrit ameliyathanesinin yer alacak.
Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcımız Sayın Dr. Şuayip Birinci, Rize Sağlık Müdürlüğümüzü ziyaret etti.
Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ilimizi ziyaretleri kapsamında Rize’ye gelerek, İl Sağlık Müdürümüz Dr. Mustafa Tepe ve Başkanlarımız ile bir dizi görüşmelerde bulundu.
Müsteşarımız Dr.Şuayip Birinci, yaptığı açıklamada, Rize Şehir Hastanesi projesinin muhteşem bir proje olacağını belirterek, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan Rize Şehir Hastanesi müjdesini duymanın keyfi ile bir iftarımızı da memleketimizde açmak nasip oldu. Bu vesile ile de Rize Sağlık Müdürlüğümüzü ziyaret etmek imkânı bulduk” diye konuştu.
Rize Sağlık Müdürümüz Dr. Mustafa Tepe ise, Sayın Müsteşarlarımızın ziyaretlerinden dolayı duydukları mutluluğu belirterek, Rize Şehir Hastanemizin ilimize hayırlı olmasını diledi.
Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın