Rize Şehir Hastanesi ile ilgili bir sıkıntı var mı?

 

Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, kentte görev yapan basın mensuplarıyla kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Toplantıya basın mensuplarının yanı sıra İl Sağlık Müdürlüğü Personel ve Destek Hizmetleri Başkanı Dr. Hakan Görgülü, Halk Sağlığı Başkanı Opr. Dr. Seçkin Karaoğlu ve Ruh Sağlığı Uzmanı ve Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Salih Yıldırım katıldı.

Rize’nin sağlık alanındaki durumuyla ilgili basın mensuplarına bilgi veren İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, Rize’ye modern bir hastane yapılması gerektiğinin altını çizdi.

Tepe, şehir hastanesi ile ilgili yaptığı açıklamada, “Rize Şehir Hastanesi ile ilgili bir sıkıntı yok. Bakanlığımızın takdirindedir. Süreçle ilgili bir olumsuzluk yok. Ama şunu söyleyeyim ne zaman başlayacak, ne zaman ihale edilecek onu ben şimdi söyleyemem bakanlığımızın takdirinde. 800 yataklı planlandı. Son derece modern bir 800 yatak. Eski yat limanı olarak adlandırılan Bağdatlı Mahallesinin hemen karşısındaki alanda deniz dolgusu üzerinde yapılacak. Neden kara değil? Onlar hep konuşuldu. Karada böyle bir alan bulunamadı. Karadaki maliyetler denizin 2-3 katı. Paketlemenin yeri hastane için söz konusu değil. O alan 40 dönüm. Biz şehir hastanesini deniz dolgusu üzerinde en az 200 dönüm üzerinde yapılacak.” dedi.

Rize şehir hastanesinin bakanlığın 2019 yatırım programı içerisinde olup olmadığı yönündeki soruya Dr. Tepe, “Onu bilemiyoruz. Şehir Hastanesi programı farklıdır. Bunlar bakanlık tarafından özel olarak takip ediliyor. Ayrı bir ilgi alanıdır. Onlarla ilgili tasarruf tamamen bakanlıktadır ama olumsuz bir durum olmadığını biliyoruz.” diye konuştu.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın