RİZE'DE KARDA MAHSUR KALAN HASTAYA 112 EKİPLERİ ULAŞTI

Karda mahsur kalan hastaya 112 ekipleri ulaştı

 

 

Rize’de etkili olan kar yağışı bir çok köy yolunu ulaşıma kapatırken, hastaların köylerde mahsur kalmasına neden oldu.

Köylerde mahsur kalan hastaların sağlık merkezlerine ulaştırılması için yetkililer seferber oldu. Rize Merkeze bağlı Hamidiye Mahallesinde yaşayan 63 yaşındaki Temel Yetim , ekiplerin uzun süreli çalışmalarının ardından kurtarılarak, hastaneye götürüldü. 

Belediye ekiplerinin de yardımıyla karla kaplı yolların açılmasıyla hastaya ulaşan sağlık ekipleri Koah ve kalp yetmezliği bulunan hastayı evinden alarak, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürdü.

 

 

Eşini hastaneye götüren sağlık ekiplerine teşekkür eden Sabire Yetim,"Allah devletimizden razı olsun. Onlar olmasaydı burada mahsur kalmıştık. 112 aradım ve geçikmeden yola çıktılar. Yoldan da beni sürekli aradılar sakin ol biz geliyoruz diye. Allah devletimize zaval vermesin. Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza teşekkür ediyorum. Bu hizmet parayla alınacak bir hizmet değil" dedi.

Rize Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, olasıklar yağışı durumunda diyaliz hastaları ve doğumuna bir ay kalmış gebeleri, istedikleri takdirde kar engeli tamamen ortadan kalkıncaya kadar il ve ilçe merkezlerindeki hastanelere yakın devlete ait tesislerde ücretsiz misafir edeceklerini bildirdi.

 

 

Özellikle acil hastalar ve hamilelerle diyaliz hastaları gibi kronik hastalığı olanlar için son derece önem arz ettiğini dile getiren Tepe, "Yoğun kar durumunda özellikle yüksek mahalle ve köylerimize ulaşmada zorluklar çekilmekte. Bu sebeple yaşlılarımız, kronik hastalığı bulunan vatandaşlarımız, diyaliz hastalarımız ve gebelerimiz endişeye kapılmasın. Bütün imkanlar seferber edilmiştir" dedi.

Mustafa Tepe, hastaların 112 Acil Servis hattından yardım etmeleri durumunda ellerinden geldiğince yardımcı olacaklarını kaydederek, böyle bir süreçte, gerekmedikçe söz konusu hattın meşgul edilmemesine özen gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

 


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın