OFF-ROADCULAR YARDIMA GİTTİ, ÖLÜMDEN DÖNDÜLER

Off-roadcular kanser hastasını kurtardı

 

 

-Rize’de etkili olan kar yağışı bir çok köy yolunu ulaşıma kapatırken, hastaların köylerde mahsur kalmasına neden oldu.

-Güneysu İlçesindeki 49 yaşındaki Yaşar Kara'yı kurtarmak isten off road ekipleri, yaşlı amcanın evine ulaşmak isterken yoğun kardan dolayı aracı kontrolü kaybederek, aracın 4 metre yüksekliğinde aşağıya düşmesini köylülerin yardımıyla kurtardı.

Güneysu İlçesindeki 49 yaşındaki Yaşar Kara'yı kurtarmak isten off road ekipleri, yaşlı amcanın evine ulaşmak isterken yoğun kardan dolayı aracı kontrolü kaybederek, aracın 4 metre yüksekliğinde aşağıya düşmesini köylülerin yardımıyla kurtardı.

Rize'nin Güneysu İlçesine bağlı Bulutlu Mahallesi'nde yaşayan 49 yaşındaki boyun kanseri Yaşar Kara, aşı tedavisini alabilmek için 112 acil yardım hattında yardım istedi. Ekipler, olay yerine arazi şartlarına uygun off road ekiplerini gönderdi.

Off roadcılar, olay yerine gittiğinde yoğun karla karşılaştı. Yaşlı amcanın evine ulaşmak isteyen off roadcılar, bu sırada aracın kontorülünü kaybetti. Araç sağ arka tekerli 5 metrelik duvarın altına düştü. Olay gören köylüler ekiplere yardım etmek için seferber oldu.

Olay yerine gelen vatandaş tarafından araça halat bağlanarak, araç kaldığı yerden çıkarıldı. Daha sonra hasta evinden alınarak, Güneysu Tenzile Erdoğan İlçe Hastanesi'ne götürüdü. Burada aşısı yapılan Kara'nın tedavisi tamamlandıktan sonra yine aynı Rize Arama Kurtarma Ekibindeki off-roadcular yardımıyla evinden alınarak off roadcı ekipler tarafından evine bırakıldı.

Yaşar Kara, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, "Sağolsun 112 acil servis ekipleri bize ulaştılar ve yardımcı oldular. Bize ulaşmak isterken de ölümden döndüler. Allah'a şükürler olsun ki yara almadan kurtardılar. Allah devletimizden ve bize hizmet eden insanlardan razı olsun" ifadelerini kullandı.

 

 

Rize Arama Kurtarma Ekibinde görevli İsmail Yıldız ise Valilik bünyesinde, İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde ulaşılamayan köylere çıktıklarını kaydederek, "Kar yağışı başladığı günden beri 112 Acil Servis ekipleriyle nöbet tutarak, elimizden geldiğince vatandaşlarımıza hizmet vermeye çalışıyoruz. Off-road araçlarımızı zevk için kırmaktansa vatandaşlarımıza hizmet yolunda kullanıyoruz. " dedi.

Bulutlu köyü muhtarı Yaşar'da yaptığı açıklamada, burada yaşlı bir hasta amcamızı kurtarmak isterken aracımız 4x4 olmasına rağmen kardan etkilendi ve kaza yaptı. Ama köylülerimizin yardımıyla hem hastamızı hemde aracımızı kurtardık. Yoğun bir kar yağışı var vatandaşlarımızın daha dikkatli olması gerekiyor" diye konuştu.

Tepe, gazetecilere yaptığı açıklamada, gerek acil sağlık hizmetlerinin sunumunda eksiklik olmaması, gerekse gebe ve diyaliz hastalarının kar yağışından mağdur olmamaları için tüm 112 birimlerinin gece gündüz çalıştığını belirtti.

Yardım talebinin çok olması nedeniyle Valilik koordinasyonunda Orman ve Su İşleri Müdürlüğü, Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü hizmetindeki arazi tipi araçları da Sağlık Müdürlüğü bünyesine aldıklarını ifade eden Tepe, "Şüphe yok ki bu hususta en takdire şayan davranışı arazi tipi aracı olan vatandaşlarımızdan gördük. Bizlere başvurarak araçlarını tamamen gönüllük esasına göre bizlerin koordinasyonunda hastalar için seferber etmek istediler" dedi.

Tepe, vatandaşlardan, köy yollarının erken açılması için acil olmayan vakalarla ilgili 112 Acil Servis'i gereksiz meşgul etmemelerini de istedi.

 


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın