RTEÜ’de Ağız Sağlığı: Bir Tehdit Olarak Sigara Paneli

RTEÜ’de Ağız Sağlığı: Bir Tehdit Olarak Sigara Paneli

 

 

 

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi tarafından “Ağız Sağlığı: Bir Tehdit Olarak Sigara” konulu panel düzenlendi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı’nın söylenmesinin ardından başlayan panelin başkanlığını Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeynep YEŞİL DUYMUŞ yaptı.

Panelistler; İstanbul Üniversitesi, Onkoloji Enstitüsü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yavuz DİZDAR Sigara, Genel Sağlık ve Kanser”, Ege Üniversitesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Oral Diagnoz ve Radyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Pelin GÜNERİ “Sigara ve Ağız Kanserleri”, Karadeniz Teknik Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, Periodontoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esra BALTACIOĞLU “Diş-İmplant Ömrü ve Sigara” ve Ege Üniversitesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Restoratif Diş Tedavisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat TÜRKÜNBir Kozmetik Tehdit Olarak Sigara ve Tedavi Yaklaşımları” konulu sunumlarını gerçekleştirdiler. Programda konuşmacılar sundukları verilerle, dünyanın en büyük sağlık sorunu olan sigara alışkanlığının ortaya çıkarmış olduğu olumsuz tabloya bir kez daha dikkat çektiler.

 

 

Program sonunda panelistlere katkıları dolayısıyla Rektör Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İstiklâl Yaşar VURAL ve Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeynep YEŞİL DUYMUŞ tarafından şilt ve hediye takdim edildi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki programa; Rektör Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İstiklâl Yaşar VURAL ile Prof. Dr. Orhan KARLI, Rize İl Müftüsü Yusuf DOĞAN, Rize İl Emniyet Müdürü Adem ÇAKICI, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

 

 


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın