Rize'ye Misafir Olarak Gelenlerde Bu Hizmetten Yararlansınlar...

Rize’de kanser tarama faaliyetleri

 

 

 

Rize İl Sağlık Müdürü Dr Mustafa Tepe, “İlimizde erken teşhisi mümkün olan meme, rahim ağzı ve kalın bağırsak kanserlerine yönelik geniş kapsamda ücretsiz tarama faaliyeti başlatılmıştır”

 

Tepe, yaptığı açıklamada, “İlimiz genelinde tıbbı tarama yöntemleri ile erken teşhisi mümkün olan meme, rahim ağzı ve kalın bağırsak kanserlerine yönelik geniş kapsamda ücretsiz tarama faaliyeti başlatılmıştır. Bu kapsamda söz konusu her üç kanser türünde de daha belirtiler ortaya çıkmadan erken teşhis konulması tedavi sürecinde şüphesiz hasta lehine olan en önemli faktördür. Halı hazırda birçok vatandaşımız da bu taramalar sayesinde erken kanser teşhisi konulmuştur. Yine erken teşhis ve tedavi sayesinde hastalıkları tamamen iyileşmiş veya hızla iyileşme yoluna girmiştir” dedi.

 

Önümüzdeki günlerde vatandaşlarımıza her üç kanser türü ile ilgili olarak detaylı bilgi verilmeye devam edeceğini ifade eden Tepe, şöyle devam etti:

 

“Bu süreçte 30-70 yaş arası kadın (meme, rahim ağzı ve kalın bağırsak kanseri taraması), 50-70 yaş arası erkek (kalın bağırsak kanseri taraması) tüm vatandaşlarımız kendi aile hekimlerine başvurmaları durumunda söz konusu kanser türleri açısında taranacaklardır. Bu süreçte randevuları ve sürecin takibi bizzat aile hekimlerince ve Toplum Sağlığı Merkezlerine bağlı ilgili sağlık personelince yapılacaktır. Özetle kişinin sadece aile hekimine başvurması tüm işlemler için yeterlidir”

 

Tepe, “Tüm Rize genelinde yaşayan ve hatta misafir olarak gelmiş olan vatandaşlarımızı sağlıkları açısından çok önemli fırsat niteliğinde olan kanser tarama programına katılmalarını önemle tavsiye ediyorum. İlimize misafir olarak gelen insanlarımız buradaki yakınlarının kayıtlı olduğu aile hekimlerine başvurabilirler” dedi.

 

Tepe, unutulmamalıdır ki kesinlikle ve de kesinlikle kanser hastalığıyla mücadelede en etkili yolun erken teşhis olduğunu belirterek, “Bu sayede söz konusu kanser türlerinden hastalık daha başlangıç evresinde iken tamamen yok edilebilmektedir. En büyük hatalardan biride nasıl olsa bana bir şey olmaz deyip hastalığı kendimize yakıştırmayıp tahlilleri ret etmek ya da bir şey çıkarsa moralim bozulur deyip yine gerekli tetkikleri yaptırmamaktır” dedi.

 

İlimizin merkez ve tüm ilçelerinde tüm aile hekimleri ve toplum sağlığı merkezleri kanser taraması konusunda vatandaşlarımızı beklemekte olduğunu ifade eden Tepe, “Kendimize ve sevdiklerimize bir iyilik yapıp lütfen bir an önce başvuralım” diye konuştu.  


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın