Hasta Babası İçin Rize'deki Okulunu Bıraktı

Van'da yaşayan 5 çocuk babası hasta, iyileşmek için organ nakli bekliyor.

 

 


Van’ın Muradiye ilçesine bağlı Açıkyol Mahallesi’nde yaşayan 5 çocuk babası Cahit Bulut (40), karaciğer nakli olmayı bekliyor. Cahit Bulut, üç yıl önce mide kanaması geçirdiğini söyleyerek, “Karaciğer rahatsızlığım var. Şu an hastalığım ilerleyerek Portal Ven Trombozu seviyesine gelmiş bulunmaktadır. Şu an karaciğer nakli olmam lazım, ancak bu nakli yapacak imkanım yoktur. Şimdiye kadar ki tedavilerimi de bir tarlam ve hayvanlarım vardı, onları satarak bugüne kadar dayanabildim. Ancak şimdi elimde hiçbir şeyim kalmadı. Bir bu evim kaldı, ancak bu çocuklar ne yapacaklar? Bunları da düşünmek lazım. Sağlığımda inşaatlarda çalışarak ailemi geçindiriyordum, ancak sağlığımı kaybettikten sonra şimdi inşaatlarda da çalışamıyorum. Büyük oğlumu liseden aldım, şimdi o bize bakmaya çalışıyor. Diğer çocuklarımı okutmak istiyorum, ama imkanım yok” dedi.
Van ve Ankara’da gördüğü tedavilerden sonuç alamadığını dile getiren Bulut, “Üç yıldır bu hastalığımla mücadele ettiğim için maddi olarak çok sarsıldım. Artık maddi olarak tükendim. Tek çarem yetkililer ve hayırseverlerin bana yardım etmeleridir. Doktorlar eğer bir donör bulabilirsen yüzde 100 ciğerlerim temizlenir ve sağlığıma kavuşacağımı belirtiyorlar. Ancak üç yıldır bir donör beliyorum, beklerken de sağlığımdan oluyorum. İnşallah bir hayırsever karşıma çıkar ve bana el uzatır, çocuklarımın içinde sağlığıma kavuşurum” ifadelerini kullandı.
Organ bağışı konusunda da uyarılarda bulunan Bulut, “Eşim şu an bütün organlarını bağışlayacağını söylüyor. Bu konularda insanlarımızın daha duyarlı olmaları gerekiyor. Hepimiz günü gelince göçüp gideceğiz, ancak yatalak olmadan gitmek var, bir de yataklara mahkûm kalıp tüm aileyi rahatsız etmek var. Bunları düşünmek lazım. Eşimin ve çocuklarımın bana karaciğer vermeleri uygun görülmedi. Donörlerin korkmalarına hiç gerek yok, nakil veren 6 ay zarfında sağlığına kavuştuğu gibi, kendileri için de hiçbir risk taşımıyor. Bunun bilinmesini istiyorum” diye konuştu.
Cahit Bulut’un oğlu Mustafa Bulut ise Rize’de okuduğunu, ancak babasının rahatsızlığı nedeniyle okulu bırakmak zorunda kaldığını belirterek, “Babam çalışamıyordu. Eve birilerinin bakması lazım. Evin büyük oğlu olduğum için ben bakmak zorundayım. Tek dileğim babamın iyileşmesi, aramıza dönmesidir” dedi.
Cahit Bulut’un kızı Pınar Bulut ise gözyaşlarına boğularak, “Babamın eski sağlığına kavuşmasını istiyorum. Tek istediğim babama karaciğer vermeleridir. Babam eski sağlığına kavuşsun, bana yeter. Ben babamı çok seviyorum. Babamın sağlığı yerinde olsun, bizim içimize gelsin başka da bir şey istemiyorum” ifadelerini kullandı.

 

 
Anne Muhabbet Bulut ise kucağında 5 aylık Meryem isimli bebeğiyle çocuklarının yetim kalmasını istemediğini belirterek, “Çocuklarımı babasız bırakmasınlar. Devlet büyüklerinden ve hayırseverlerden yardım bekliyoruz. Allah rızası için eşime yardımcı olsunlar. Sadece eşim iyileşsin, başka bir şey istemiyorum” şeklinde konuştu.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın