Rize'de "Yenidoğan Canlandırma" Programı

Rize'de "Yenidoğan Canlandırma" Programı

 

 
- Sağlık çalışanlarına yönelik "Yenidoğan Canlandırma" eğitim programı düzenlendi

Rize'de, sağlık çalışanlarına yönelik "Yenidoğan Canlandırma" eğitim programı organize edildi.

Rize Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulunda düzenlenen Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP) eğitimi açılış toplantısına, Sağlık İl Müdürü Mustafa Tepe, il genelinde doğumhanelerde ve yenidoğan ünitelerinde görev yapan doktor, hemşire, ebe ve çocuk anestezi uzmanları katıldı.

Tepe, burada yaptığı konuşmada, dünyada 4 milyon bebeğin doğumdan sonraki ilk ayda hayatını kaybettiğini belirtti.

Türkiye'de her yıl yaklaşık 17 bin bebeğin doğumdan sonraki ayda hayatını kaybettiğini ifade eden Tepe, "Bu bebeklerin de yüzde 23'ü hemen doğum sonrası, solunum yollarının tıkanması sebebi ile hayatını kaybetmektedir. Bu nedenle solunum yetmezliği yeni doğan bebeklerin karşılaştığı en önemli tıbbi sorunlardan biridir. Bu durumda erken ve doğru biçimde müdahale edilmezse bebek ölmekte veya ömür boyu sakat kalabilmektedir" dedi.

Eğitimlerle yenidoğan ünitesi personelinin en önemli probleme karşı sürekli hazırlıklı tutmak istediklerini vurgulayan Tepe, "Kazanılan becerilerin devamını sağlamak, tüm doğumlarda bebeği gören personel içerisinde mutlaka yenidoğan eğitimi almış donanımlı personeli hazır bulundurmak istiyoruz. Alınan tüm tıbbi tedbirler ve bu gibi önemli eğitimler sayesinde ülkemizde bebek ölüm hızı binde on altılardan binde 7,8'e gerilemiş, Rize'de ise bu oran binde 5,8'e kadar indirilebilmiştir. Eğitimin yeni sağlık alanında çok büyük katkıda bulunacağı şüphesizdir" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından personele yenidoğan eğitimi verildi.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın