Rize’de diyaliz hastasını off-roadcular Kurtardı

Rize’de diyaliz hastasını off-roadcular Kurtardı

 

 

-Off-roadcular diyaliz hastasını kurtardı

-Rize’de etkili olan kar yağışı bir çok köy yolunu ulaşıma kapatırken, hastaların köylerde mahsur kalmasına neden oldu

 

Rize’de etkili olan kar yağışı bir çok köy yolunu ulaşıma kapatırken, hastaların köylerde mahsur kalmasına neden oldu.

Tüm yurdu etkisi altına alan karakış bir çok köy yolunu da ulaşıma kapatırken, köylerde mahsur kalan hastaların sağlık merkezlerine ulaştırılması için yetkililer seferber oldu. Güneysu İlçesine bağlı Kibledağı Köyünde yaşayan ve diyaliz hastası olan 70 yaşındaki Fatma Kar, yolların kardan kapanmasından nedeniyle mahsur kaldı.

 Kibledağı Köyünde yaşayan ve diyaliz hastası olan 70 yaşındaki Fatma Kar, diyaliz hastası olduğu ve tedavi için hastane gitmek için 112 acil yardım hattında yardım istedi. Ekipler, olay yerine arazi şartlarına uygun off road ekiplerini gönderdi.

Off roadcılar, olay yerine gittiğinde yoğun karla karşılaştı. Yaşlı teyzenin evine ulaşmak isteyen off roadcılar, kar kalınlığının yer yer 80 santimetreye kadar ulaştığı bölgeye zorda olsa ulaştı. 112 acil sağlık ekiplerinin de yardımıyla evinden araba yoluna kadar getirilen Kar, ekiplerin uzun süreli çalışmalarının ardından kurtarılarak, diyaliz merkezine götürüldü.

Hastaya ulaşmak için Rize'den yola çıkan off-road ekipleri  diyaliz hastası olan Fatma Kar’ı evinden alarak, Özel Rize Diyaliz Merkezine götürdü. Burada tedavisini alan ve kar yağışı bitine kadar hastanede misafir olacak Kar, bize yardımcı olan hem sağlık ekiplerine hem de hastane çalışanlarına teşekkür ederek, Allah devletimizden razı olsun” dedi.

Rize Off-Road Rescume Team Kulübünde görevli Kemal Tarlacı ise Valilik bünyesinde, İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde ulaşılamayan köylere çıktıklarını kaydederek, “Kar yağışı başladığı günden beri 112 Acil Servis ekipleriyle nöbet tutarak, elimizden geldiğince vatandaşlarımıza hizmet vermeye çalışıyoruz. Hastalarımızı hastaneye ulaştırmak için elimizden geleni yapıyoruz. Hastalarımız merak etmesin. Bulundukları yerden 112'yi arayarak yardım talep etsinler” dedi.

Tarlacı, "Bu işi gönüllü olarak yaptıklarını ve araçlarını zor kış şartlarında mahsur kalan hastalarımızın hizmetinde kullanmaktan büyük onur duyduklarını da söyledi.

 

 

 

-"Diyaliz hastalarına davet"

Rize Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe ise; ilimiz genelinde özellikle yüksek kesimlerde oturmakta olan bu sebeple de kar engeli dolayısıyla diyaliz hizmetine ulaşmakta zorluk çeken tüm hastalarımızı il merkezinde Rize Devlet Hastanesi bünyesinde, ilçelerimizdeki hastanelerde kar engeli ortadan kalkıncaya dek misafir olmaya davet ediyoruz. İsteyen vatandaşlarımızın 112 acil servis numarasından ya da Rize Sağlık Müdürlüğüne ait 213 03 57 numaralı telefona ulaşmaları yeterli olacaktır” dedi.

Tepe, “Gerek İl Ambulans Servisi Başhekimliğimiz bünyesindeki 112 ambulanslarımızı gerekse de diğer kamu kurum kuruluşlarında bulunan arazi tipi araçları hastalarımızı yoğun kış şartlarında mağdur olmamaları için hizmetlerine sunduk. Tüm hastalarımıza gece gündüz, kar kış demeden hizmet etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın