"Kardeşimi Evlatlık Vermeye Hazırım!"

7 Yıl önce Anne ve Babasını trafik kazasında kaybeden 8 Yaşında ki Melisa Yıldız parasızlık yüzünden tedavisi yarım kaldı.

 

 

7 Yıl önce anne ve babasını trafik kazasında kaybeden ve abisi Rıdvan Yıldız ile yaşantısını sürdüren 8 Yaşında ki Melisa parasızlık yüzünden tedavi olamıyor.

    7 Yıl önce Giresun da fındık işçisi olarak çalışan Anne ve Babasını trafik kazasında kaybeden 8 Yaşında ki Melisa Yıldız Trabzon ”da hal de çalışan Abisi Rıdvan Yıldız’ın yanında yaşantısını sürdürüyor.  4 yaşında iken rahatsızlanan ve Kemik erimesi teşhisi konulan küçük Melisa parasızlık yüzünden tedavisini olamıyor.

     İlaçlar pahalı

Yeşil kart sahibi olduğunu söyleyen Melisa’nın abisi Rıdvan Yıldız (27) Trabzon ”un Akçaabat ilçesinde gece kondu da yaşadığını 2 aydır kirayı veremediğinden dolayı evden kovulduğunu söyleyerek” Eşim 2 çocuğum ve hasta olan kız kardeşim Melisa’nın biletlerini Akçaabat kaymakamlığı alarak onları Kastamonu’nun Araç ilçesine bağlı Yeşilköy’e gönderdi. Ben Halde çalışıyorum ve aldığım para kardeşimin ilacına yetmiyor. Yeşil kart ile ilaç verilmiyor. En son Trabzon Farabi hastanesinde kardeşimi doktora getirdim. Her ay vurulması gereken bir iğne var ve bu iğne 1 milyar lira, yurt dışından geliyor. Benim bunu karşılama gücüm yok. Kemo terapi tedavi görebilmesi için o iğnenin mutlaka olması gerek. Kardeşim okula gidemiyor. İğneyi vurdurmadığımızda ayakta zor duruyor” dedi.

      10 Ay yardım geldi

Daha önce gazetelerde çıkan haber üzerine kendilerine bazı iş adamlarının destek verdiğini belirten Rıdvan Yıldız “ 10 ay hayırsever iş adamları kardeşimin ilaç ihtiyacını karşıladı. Ancak şimdi uzun süredir ilaç alamadık. Kardeşimin hastalığı ilerlemekte ve ayakta erimekte” dedi.

     Evlatlık vermeye hazırım

Kardeşinin sağlığına kavuşması için kardeşini evlatlık vermeye bile razı olduğunu belirten Rıdvan Yıldız “ Yeter ki kardeşim iyi olsun, başkasının evinde mutlu ve sağlıklı olsun, ara sıra görmem bana yeter, ben de epilepsi hastası olduğum için zor çalışıyorum ancak kardeşimin ilaç parasını kazanamıyorum. Kardeşimi hayırsever bir aileye evlatlık vermeye hazırım” dedi.

      Çocuk olamadı

Kardeşi Melisa’nın okula gidemediğini belirten Rıdvan Yıldız” Kemik erimesi hastalığı yüzünden kardeşim çocuklar gibi hiç oynayamadı. Gözlerimin önünde eriyen kardeşimin sağlığına kavuşmasından başka bir şey istemiyorum. Ben bir şekilde ayakta durabilirim, 2 çocuğum var ve onlara bakabilirim, kardeşimin ilaçlarına para bulamıyorum. İnşallah hayır sever, birileri kardeşime sahip çıkar” dedi.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın