Hastanın imdadına kar paletli ambulans yetişti

Hastanın imdadına kar paletli ambulans yetişti

 

- Rize'de kardan dolayı yolu kapanan köyde, elektrik kesintisinin ardından solunum cihazını kullanamaması üzerine rahatsızlanan hasta, yaklaşık 6 saatlik çalışmanın ardından kar paletli ambulansla hastaneye götürüldü

Derepazarı ilçesinde kar dolayısıyla yolu kapanan köyde rahatsızlanan Tahsin İpek, yaklaşık 6 saat süren çalışmanın ardından kar paletli ambulansla hastaneye ulaştırıldı.

İlçeye bağlı Kirazdağı köyünde 70 yaşındaki akciğer kanseri hastası Tahsin İpek, köydeki yoğun kar yağışından dolayı elektriklerin kesilmesi üzerine solunum cihazını kullanamadı.

Bunun üzerine nefes darlığı şikayeti başlayan İpek'in yakınları, cep telefonuyla ulaştıkları 112 Acil Sağlık Servisinden yardım istedi.

Rize Valiliği Kriz Merkezi yetkilileri, nefes darlığı çeken hastaya ulaşmak için Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) ile kar paletli ambulansı hastanın bulunduğu bölgeye görevlendirdi. Köy merkezine kadar UMKE'ye ait araçla ulaşan ekipler, İpek'in evine kadar olan 5 kilometrelik yolu kar paletli ambulansla aşmaya çalıştı.

Ekipler, yer yer 2 metreyi aşan karlı yolda, yaklaşık 6 saatlik çalışmanın ardından hastanın evine ulaşabildi. İpek'in evinin önünün de kapalı olması üzerine UMKE ekipleri, kürekle yolu açarak hastayı kar paletli ambulansa ulaştırdı.

İlk müdahalesi burada yapılan İpek, köy merkezinde hazır bekletilen ambulansa ulaştırıldıktan sonra sevk edildiği Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı.

Ekiplere teşekkür eden Tahsin İpek, "Evde elektrik kesilince nefes almam için gerekli olan cihazı kullanamadım. Belli bir zaman sonra da nefes darlığı çektim. Bunun üzerine yardım istedik. Sağolsunlar, yoğun kar yağışına rağmen gelip ulaştılar. Allah devletimizden razı olsun" dedi.

Kar paletli ambulansın operatörü Abdullah Arslan ise kar yağışı boyunca kar paletli ambulansla mahsur kalan hastalara ulaşmaya çalıştıklarını vurgulayarak, "Arazilerimiz engebeli olsa da bizi yıldırmıyor. Kar yağışı boyunca çalışmalarımıza devam edeceğiz" ifadesini kullandı.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın