Sağlık çalışanlarına "Olay Yeri Yönetimi ve Triyaj" eğitimi

Sağlık çalışanlarına "Olay Yeri Yönetimi ve Triyaj" eğitimi

 

Rize'de, acil sağlık hizmetlerinde görevli tüm sağlık çalışanlarına yönelik "Olay Yeri Yönetimi ve Triyaj" eğitimi düzenlendi.
İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Zığındere Eğitim Salonu'nda, Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şubesinde görevli eğitimci personel tarafından verilen eğitimde, olağan dışı durumlarda olay yeri yönetiminin nasıl yapılacağı, daha fazla hastayı daha kısa sürede kurtarmak için neler yapılacağı konusunda katılımcılara bilgi verildi.
İl Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, yaptığı açıklamada, yaşam koşulları ve teknolojik gelişmeler sonucu özellikle acil sağlık hizmetlerine duyulan gereksinimin de hızla arttığını belirterek, "Toplumumuz tarafından acil sağlık hizmetlerinden yararlanma bilinci yeterince geliştirilememiştir. Bu nedenle acil hizmet birimlerimiz kapasitelerinin çok üzerinde hastaya hizmet vermek durumunda kalmaktadır" dedi.
Aciliyeti ve hayati tehlikesi olan hastalara daha öncelikli hizmet verilebilmesi için acil servislerde triyaj sistemi uygulanmasının kaçınılmaz olduğunu ifade eden Tepe, "Bu doğrultuda etkili iletişim becerileriyle acil servislerimizde uygulanan triyaj sisteminin kalitesinin artırılması ana hedeflerimiz arasındadır" diye konuştu.

Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın