Rize'de bisiklet dağıtım töreni düzenlendi

Rize'de bisiklet dağıtım töreni düzenlendi

 

 

Rize Halk Sağlığı Müdürlüğünce, “Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı” kapsamında, bisiklet dağıtımına devam ediliyor.

Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu'nca yürütülmekte olan “Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı” kapsamında, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı İlkokul ve ortaokul öğrencilerinin "bisiklet modülü" dersinde kullanmaları amacıyla 300 bisikletin daha dağıtım töreni gerçekleştirildi.

Rize Valiliği önündeki tören alanında gerçekleşen programa, Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Kazancı, İl Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş, İl Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Gökhan Demiral, diğer daire amirleri ile vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Rize Milletvekili Hasan Karal, burada yaptığı açıklamada, "Sağlıklı bir nesil yetişmesi için hareketli yaşamın önemli olduğunu ve bunu çocuklarımıza da aşılamamız gerektiğini söyleyerek, "Sağlıklı bir nesil yetişmesiyle hem hastalıklarımız hem de hastanelerimize olan ihtiyaçlarımız azalır. Devletimiz artık çok güçlü ve bundan yeni nesillerimiz daha güzel bir şekilde faydalanıyor" dedi.

Karal, "Devlet ne kadar güçlü olursa vatandaşları da o kadar güçlü olur. Onun için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının artık bugünün ihtiyaçlarını değil, geleceğinin ihtiyaçlarını düşünüyor” değerlendirmesinde bulundu.

 

 

Dünya’da Türkiye gibi hiçbir devletin olmadığını belirten Karal, şunları kaydetti:

 “Dünya’da hemen hemen her devlet özellikle gelişmiş devletler vatandaştan aldığı prim oranında sağlık hizmeti sunuyor. Ama bizim ülkemizde sağlığa verdiğimiz önem, özellikle hükümetimizin politikası olarak vatandaşımızın mali durumu ne olursa olsun mutlaka sağlık hizmetinden yararlanması gerekir felsefesinden yola çıkarak hiçbir fedakârlıktan kaçınmıyor. Onun için bütün bu yatırımlar gelecek nesillerimiz için çok önemlidir”

İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Tepe ise, "Hareketsiz yaşam modern toplum için en önemli halk sağlığı sorunu durumundadır. Teknolojik gelişmeler yaşamı kolaylaştırsa da uzun vadede hareketsiz bireylerin sayısını artırmakta ve sağlığı olumsuz yönde etkilemektedir. Bulaşıcı olmayan hastalıkların ortak risk faktörlerinden birisi olan hareketsiz hayat tarzı, dünya genelinde ölüme neden olan risk faktörleri sıralamasında obezitenin önünde dördüncü sırada yer almaktadır" dedi.

Tepe, "Sağlık Bakanlığı tarafından çocuk ve gençlere fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırılarak sağlıklarının korunması, gelecekte sağlık sistemimiz üzerinde oluşabilecek potansiyel yükün azaltılması için toplumda bisiklet kullanımının teşvik edilmesi amacıyla hedef gruplar çocuklar ve okullar, üniversiteler ve belediyeler olarak belirlenmiştir. Milli Eğitim Bakanlığı ile temasa geçilerek İlkokullarda ve ortaokullarda spor ve fiziki etkinlikler seçmeli dersi içinde yer alan “bisiklet” modülü dersini açan ve uygulayan okul listeleri temin edilmiştir" diye belirtti.

Tepe, "İlimizde 2015 yılı içerisinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Halk Sağlığı Müdürlüğü arasında yapılan protokol kapsamında toplamda 410 adet bisiklet İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde yer alan ortaokullara dağıtılmıştır. 2016 yılında ise İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı ilkokullara ve ortaokullara 300 adet bisiklet teslim edilmiştir" diye konuştu.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın