Obezite ile Mücadeleye Süper Lig Desteği

Obezite ile Mücadeleye Süper Lig Desteği

 

 

 

Sağlık Bakanlığı, Süper Ligin 6. haftasında sporseverleri “Her Gün 10 Bin Adım” atmaya davet ediyor.

 

Bakanlık, toplumun obezite ile mücadele konusunda bilgi düzeyini artırmak, bireylere yeterli ve dengeli beslenme ile düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırmayı hedefliyor. Bu amaçla “Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı” hazırlandı. Ülkemizde özellikle kalp damar hastalıkları, diyabet, bazı kanser türleri gibi obeziteye bağlı hastalıkların azaltılması hedefleniyor

 

Ülkemizde her yıl 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü olarak kutlanıyor. Yürüyüş Gününde “Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı”ndaki paydaşların katılımıyla çeşitli farkındalık çalışmaları yapılıyor. Sağlık Bakanlığı, bu yıl, hareketli yaşam ve obezite konularına dikkat çekmek ve sağlıklı yaşam kültürü konusunda farkındalık oluşturmak için Türkiye Futbol Federasyonu’nun desteğiyle yeni bir projeye imza attı.

 

Süper Lig Turgay Şeren Sezonu 6. Hafta maçlarında futbolcular maça çıkarken “Her Gün 10 Bin Adım” sloganlı pankartları taşıyor. Çaykur Rizespor-Beşiktaş maçında sahaya bu pankartlarla çıkıldı.

 

Dünya yürüyüş günü dolayısıyla #hergün10binadım etiketi ile bir Twitter kampanyası da düzenleyen Sağlık Bakanlığı, sosyal medya üzerinden de vatandaşlara ulaşacak.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın