" Emzirme" Konusuna Açıklama Geldi

 

 

BASIN AÇIKLAMASI

 

          Son günlerde bazı medya organlarında yer alan “ Suriyeli bir annenin başka bir annenin bebeğini emzirme olayına” dair haber içeriğindeki yanlış bilgiler nedeniyle Genel Sekreterliğimiz tarafından açıklama yapma ihtiyacı hasıl olmuştur.

              Özel bir sağlık tesisinde 14.10.2016 tarihindeki doğum sonrasında sevk edilen ve Birliğimize bağlı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yeni Doğan Yoğun Bakım ünitesinde tedavi altında olan bir bebek aynı Yoğun Bakımda tedavi gören Suriye uyruklu bir başka bebeğin Annesi tarafından 18.10.2016 tarihinde yanlışlıkla emzirilmiştir. Durumun fark edilmesi sonrasında Suriye uyruklu anne olası muhtemel hastalıklar yönünden enfeksiyon hastalıkları, genel cerrahi, kadın hastalıkları ve doğum, göğüs hastalıkları, iç hastalıkları uzman hekimlerince muayene edilerek tetkikleri istenmiştir. Yapılan muayene ve tetkikler sonucunda Suriyeli annenin Hepatit B dâhil olmak üzere herhangi bir hastalığı bulaştırma riski olmadığı tespit edilmiştir. Yine aynı şekilde emzirilen bebeğin de tüm tetkikleri yapılmış ve olası bulaşıcı hastalığa karşı tıbbi tedbirler alınmıştır. Haberde geçen bebek, yenidoğan yoğun bakımda yatma nedeni olan hastalığının düzelmesi üzerine 24.10.2016 tarihinde taburcu edilmiştir.

       Bebek hastanın kontrolleri hastanemiz hekimlerince yapılmaktadır. Bebeğin 14.11.2016 tarihinde ( 1 aylık )  yapılan kontrollerinde Hepatit B  dahil  herhangi bir bulaşıcı hastalık belirtisine rastlanılmamıştır. Ancak bebeğin muhtemel inek sütü alerjisine bağlı olarak gelişen sindirim rahatsızlığı sebebiyle başka bir sağlık merkezine sevki gerçekleşmiş olup durumun söz konusu olay ile bağlantısı bulunmamaktadır.

              19.10.2016 tarihinde sorumlular hakkında idari soruşturma süreci başlatılmıştır. Konu aynı zamanda adli mercilere de intikal etmiş olup adli süreç devam etmektedir.

                Siz değerli Kamuoyuna saygılarımla duyurulur.

 

 

 

Rize Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği

Basın ve İletişim Birimi


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın