Erdoğan'dan Gürcü İşçi Uyarısı!..

Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, çay üreticisinin kendi ürününe sahip çıkması gerektiğini belirterek “ Her yıl Gürcü işçilere 400 Trilyon dolayında para ödüyoruz, Üreticimiz kendi ürününü kendi hasat etmeli” dedi.

 

Çayda verimlilik ve kalitenin artması için çay üreticisinin ürününe sahip çıkması gerektiğini söyleyen Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan tek çözümün bu olduğunu söyledi.

     Yerli işçi bulmakta zorlandıklarını belirten Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan “ Maalesef bölgede yoğun bir Gürcü işçi akımı var,  Çay üreticisi artık çay bahçesine girmiyor ve bu hem bölge ekonomisini hem de çay da kaliteyi olumsuz yönde etkilemekte, üreticinin kendi ürününe sahip çıkması gerek, birkaç yıldır bölgemizde yoğun Gürcü işçi çalıştırılmakta ve maalesef bölge halkı tembelliğe alıştı, bu zinciri kırmamız gerek. Her yıl Gürcistan a bölgeden 400 trilyona yakın bir kaynak aktarılmakta, bu paranın burada kalması gerek ve bazı yasal değişiklikler ile üreticiyi kendi ürününü toplamaya zorunlu hale getirmeliyiz” dedi.

        Böyle gitmez

Çay yasasının çıkması ile birlikte üretici menfaatlerinin ön plana çıkacağını belirten Erdoğan “ Rize”de Çaykur”un yanında Özel sektörün de olduğunu unutmamak gerek, bu yasa tüm sektörü ilgilendirmekte, birinci sürgün döneminde üreticimiz verimli bir ay geride bıraktı , kalite yönünden daha iyi yerlere gelmemiz gerek, kaliteyi ancak kendi üreticimizi bahçeye sokarak yakalayabiliriz” dedi.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

  1. 2 0
    {usertitle}

    cengiz mavi

     2 Temmuz 2017 00:49
         

    çaykur devlet kurumu  çaykurun alımyerlerinden yükleme şirketinin  ekibi gürcüler. ilk önce çaykur buna bir yasak getirsin, alımyerleri çaykurun resmi çalişma alanıdır  gürcü  çaliştirlmasına  kim müsade ediyor.

Yorum Yapın