SİVİL TOPLUMUN KİTABI RİZE’DE YAZILDI

SİVİL TOPLUMUN KİTABI RİZE’DE YAZILDI


Rize’de Kurulduğu güden bu yana adından sıkça söz ettiren ve Sivil Toplum Camiası adına güzel işlere imza atan Rize Sivil Toplum gönüllüleri Platformu bir ilke imza atarak Sivil Toplumun Kitabını Rize’de yazdırdı.
Kuruluş Mutabakatını imzalar imzalamaz ilk faaliyetleri olarak Rize’deki yerel STK’lar ile buluşmak olan Platform hemen akabinde Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Rıza SAKLI öncülüğündeki akademik ekip ile birlikte Rize Ticaret Borsasında ‘’ Sivil Toplum Kuruluşları Yerel İşbirliği ‘’ Başlıklı Çalıştay düzenledi. Çalıştay’a Rize ve ilçelerinden 59 yerel STK katıldı.
Gerçekleşen Çalıştay ve Kitap hakkında bilgi veren Rize Sivil Toplum Gönüllüleri Platform Koordinatörü Vatan KARAKAŞ Şuanlar söyledi.
Rize’deki Faaliyet yürüten yerel STK’ların sorunlarının tespit edilmesi, çözüm önerileri ve bu STK’ların yapılarının güçlendirilmesi amacı ile kurulan Rize Sivil Toplum gönülleri Platformu olarak ilk icraatımız bu STK’lar ile buluşmak oldu. Bu buluşma kendi yerellerinde faaliyetler yapan ama bir türlü seslerini istedikleri gibi duyuramayan derneklerimiz için müthiş bir heyecan etkisi oluşturdu. Akabinde Recep Tayyip Erdoğan Üniversitemizde görevli akademisyenlerimiz ile birlikte yaptığımız istişarelerde STK’ların sorunlarının tespiti ve bilimsel anlamda çözüme dayalı metotların kullanılması amacı ile ‘’ Sivil Toplum Kuruluşları Yerel İşbirliği ‘’ başlıklı çalıştayı yapma kararı aldık. 24 Aralık 2016 yılında Rize Ticaret Borsası Salonun da gerçekleştirdiğimiz Çalıştaya 59 yerel STK’mız katılım sağladı. Genel Olarak STK’larımızın sorunları çalışma metotları, çözüm önerileri, İlimize ve yerellerine bakışları ve gelecek beklentileri çözümlemiş olduk.
ULUSAL ANLAMDA RİZE’DE BİR İLK YAŞANDI
Yaptığımız Çalıştay sonrası sivil toplum temsilcilerimizin değerli katkıları ile ortaya çıkan sonuçların hem ilgili merciler hem de sivil toplum camiası ile paylaşmak aşamasında bu çalışmasının geleceğe de güçlü bir miras olması adına kitaplaştırılması kararı aldık. Platformumuza Destek veren Akademisyenlerimizin çalışmaları doğrultusunda Recep Tayyip Erdoğan Üniversitemiz Bilimsel yayın kurulundan bu çalışmamız geçerek basım aşamasına geldi. Platformumuzun Kurucu üyeleri olarak Çayeli gençlik Derneği, Ebruli Yaşam ve Sanat Derneği, Rize Gençlik Merkezi ve Gençlik Kulübü Derneği, Kaçkar Dağcılık ve İhtisas Kulübü Derneği olarak İlimizden Ulusal anlamda bir ilki yaşatmaya vesile olmamızdan gururluyuz.
TÜRKİYE’NİN İLK STK FUARI RİZE
Yerel STK’ların güçlenmesi noktasında Rize Sivil Toplum gönüllüleri Platformu olarak bu yıl yine bir ilke imza atarak aktif bir şekilde çalışma yürüten derneklerimizi il merkezinde düzenlediğimiz fuarda bir araya getirdik. Tüm derneklerimizin kendilerini ifade etme şansı bulduğu, hem derneklerimiz bir birlerini tanıma imkân bulduğu hem de derneklerimizin birbiriyle gerekse kamu STK işbirliğinin artırılması amacı ile gelecekte kamunun yapacak olduğu çalışmalarda işbirliği oluşabilecek STK’ları tanıması amacı ile 3 gün süren güzel bir fuar oldu. Fuarımızın ulusal basın yer almasıyla birlikte il dışından özellikle Ankara’dan yoğun bir ilgiyle karşılandı. İnşallah Rize’nin Sivil Toplum Camiası Adına Bunun olumlu etkilerini 2018 yılı içerisinde hep birlikte göreceğiz.
YENİ TÜRKİYE HEDEFİNE YENİ SİVİL OPLUM BAKIŞI İLE VARACAĞIZ
Sivil toplum camiası olarak bizler artık kopya çalışmalarla faaliyet yürüten bir anlayışla değil, kendi yerelinde kendilerine özgü ve ulusal ’a örnek olacak çalışmalarla birlikte hareket ediyoruz. Artık Türkiye yenileniyor. Pek çok alanda kendini geliştiriyor. Bizlerde Rize Sivil Toplum Gönüllüleri Platformu olarak geleceğe ayak uydurma adına Bu değişim ve yenilmeyi takip ediyoruz. İnşallah Bizlerde Yeni Türkiye hedefine yeni sivil toplum bakışımız ile varacağız. Dedi.
Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

  1. 0 0
    {usertitle}

    merhaba

     31 Ocak 2018 12:17
         

    Buda yeni moda mı yan yan fotoğraf çektirmek. Neden yan dönerek fotoğraf çektiriyorlar. 

Yorum Yapın