Rize’de Yeşilay Haftası Etkinlikleri Düzenlendi

1-7 Mart arası Türkiye genelinde kutlanan Yeşilay Haftası, Rize’de de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.



Yeşilay Rize Şubesi ile Kanserle Mücadele ve Yaşam Derneği ortaklaşa eğitim seminerleri düzenledi.

Rize İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlenen etkinlikte sigara, alkol ve uyuşturucu maddelerin zararları anlatıldı.

Etkinlikte, 71 yaşında gırtlak kanseri olan Mustafa Yavaşi de öğrencilere 40 yıllık sigara bağımlılığına günde tek sigarayla başladığını bugün ise gırtlak kanseriyle mücadele edişini anlattı.



Sigara bağımlılığı konusunda görsel slaytlar eşliğinde öğrencilere sunum yapan RTEÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hasan Türüt, 6 milyar olan dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 20’sinin 10-19 yaş grubunda genç nüfustan oluştuğunu belirterek Türkiye’de ise her 5 kişiden birinin bu yaş aralığına girdiğini hatırlattı.

Sigara üretenlerin genç nüfusu hedef aldığına dikkat çeken Türüt, “O yüzden biz buradayız. Sigaraya başlamak için en tehlikeli dönem sizin yaş grubunuzdur” dedi.

Sigaranın esaret, başarısızlık, geri kalmışlık, sosyal dışlanma ile kanser ve diğer yüzlerce hastalık anlamına geldiğini ifade eden Türüt, öğrencilerden insan sağlığını bozan bu kötü alışkanlıktan uzak durmalarını istedi.

Programa öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.
Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın