Rize Ticaret Borsası'nda seçim tarihi belli oldu



Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin Ekim-Kasım 2017 aylarında yapılması planlanan seçimi Bakanlar Kurulu Kararı ile Nisan 2018 ayına ertelenmişti. Rize Ticaret Borsası da bu kanuna istinaden organ üyelikleri seçimini 2 Nisan 2018 tarihinde gerçekleştirecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, oy verme işleminin 10.00-17.00 saatleri arasında gerçekleştirileceğini söyleyerek, “Seçme ve seçilme hakkına haiz üyeleri gösteren; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Ortak Veri Tabanından alınmış listeler, 20-21-22 Mart 2018 tarihlerinde Borsa ilan panosunda mesai saatleri içerisinde ayrıca aynı tarihlerde Borsamızın internet sitesinde ilan edilecektir.” dedi.

Açıklama şöyle; “Oy kullanacak Tüzel kişiler ticaret sicil memurluğundan alacakları Yetki Belgesi ve T.C. kimlik numarası bulunan kimlikleri ile oy kullanacaklardır. Gerçek kişiler ise bizzat T.C. kimlik numaraları bulunan kimlikleri ile oy kullanabileceklerdir.

A sınıfı borsa olarak hizmet veren Rize Ticaret Borsası’nda göreve geldiğimiz tarihten bu yana ilimizde öncü bir kurum olarak birçok önemli projeye imza atık. Bu projelerden biri olan Rize Çay Araştırma ve Geliştirme Projesi’ni Mayıs 2018 ayında faaliyete geçiriyoruz. Diğer bir projemiz olan Çay Çarşısı Projesi’nin uygulama planlarını tamamladık ve önümüzdeki aylarda temelini atmayı planlıyoruz. Ayrıca yıllardır çay sektörünün hayali olan Çay İhtisas Borsası’nı sektöre kazandırdık ve ürünümüze değer katacak bir lisanslı depo çalışmamıza da devam ediyoruz. Tüm bu çalışmalarla Türk çay sektörünü dünyayla rekabet edebilir hale getirdik. Bizler Rize’ye hizmet etmeye gönüllüyüz. Yapılacak seçimle tüm bu çalışmalarla Borsaya kazandırdığımız vizyon çerçevesinde yeni dönemde de hizmet etmeye devam etmek istiyoruz.

Borsamız organlarında kuruluşundan beri görev yapan Meclis Üyelerimizden vefat edenlere Allahtan rahmet, sağ olanlara ise sağlık, sıhhat ve afiyetler dilerim. Beraber görev yaptığım arkadaşlarıma, bize desteğini hiçbir zaman esirgemeyen üyelerimize, borsa çalışanlarına ve halkımıza teşekkür ederim.

Bu vesile ile Nisan ayında yapılacak seçimde üyelerimizden seçime katılım sağlamalarını bekliyor, Oda ve Borsalarımızın seçimlerinin ilimize, ülkemize ve iş alemine hayırlar getirmesini diliyorum.”
Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın