RİZE İDARİ MEHKEMESİ KARARI AÇIKLADI, ARTVİN'DE YER YERİNDEN OYNADI!

Cerattepe'de yapılması planlanan madencilik faaliyeti

- Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan: "Rize İdare Mahkemesi ÇED olumlu kararının iptaline karar verdi"

 

 



Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan, Cerattepe'de yapılması planlanan madencilik faaliyetine ilişkin, "Rize İdare Mahkemesi ÇED olumlu kararının iptaline karar verdi" dedi.

Rize İdare Mahkemesi'nin, Kafkasör Yaylası Cerattepe bölgesinde 38 hektar alandaki Bakır ve Açık Ocak Altın İşletme Projesi için hazırlanan "ÇED olumlu" raporunu iptal etmesi dolayısıyla Yeşil Artvin Derneği öncülüğünde bir grup, Artvin Valiliği önünde toplandı.

 

 



Karahan, burada yaptığı basın açıklamasında, Artvin halkının 2015'e çok güzel bir haberle girdiğini belirterek, "Rize İdare Mahkemesinde sürmekte olan ÇED olumlu kararının iptali davamızda, 2014 yılı Temmuz ayında yapılan keşiften sonra kasım ayında yürütmeyi durdurma kararı verilmiş, bunu bütün ülke yurttaşlarıyla paylaşmıştık. Bu karardan sonra 23 Aralık'ta duruşma yapılmış, Artvin'den yüzlerce kişi bu duruşmayı izlemek için Rize'ye akın etmişti. İşte o duruşmadan sonra büyük bir merakla beklediğimiz mahkeme kararı geldi. Rize İdare Mahkemesi ÇED olumlu kararının iptaline karar verdi" diye konuştu.

 

 



Bir mücadeleyi 20 yıl inatla, inançla, bilinçle sürdüren, bir adım geri durmayan, hiçbir ayrım gözetmeden bir olan, bütün ayrıştırma çabalarına rağmen bir arada durmayı beceren ve başarıya ulaşan başka bir il olmadığını savunan Karahan, bu başarının Artvin halkının olduğunu ve bütün ülkeye örnek teşkil ettiğini söyledi.

 

 


Basın açıklamasının ardından Artvin Çoruh Üniversitesinden bir grup öğrenci tarafından hazırlanan "Cerattepe" adlı skeç sergilendi.

Grup, davul ve akordeon eşliğinde horon oynadıktan sonra dağıldı.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın