Yolsuz Turizm Olur Mu?

Ak Parti il genel meclis üyesi ve Kâtibi Cemil Kus Yeşil Yol ile ilgili tespitlerini kaleme aldı... İşte O Tespitler....

 


 
 
Çamlıhemşin Gibi bir değere sahip olacaksın , Turizm adına Dünyanın sayılı bölgesi olacaksın, Hiç bir yerde olmayan yaylalara sahip olacaksın ve bir kaç İSTEMESUKÇU için Turizmin olmazsa olmazı olan Yol yapmayacaksın Öylemi ?
 
 
Bu kadar Turizme uygun güzelliklere sahip bir ilçenin yaylalarına gitmek için çıktığınız yola ,Tozlu, bozuk, kötü ve dar yollarla gidince, gittiğinize gideceğinize bin pişman oluyorsunuz.
 
 
Belkide bir daha da gitmiyorsunuz ve Allah'ın bize bahşettiği bu cennet köşe Karadenizin güzelliklerinden mahrum oluyorsunuz.
 
 
Karadenizin hele hele Çamlıhemşin yaylalarının güzelliklerini herkes bilir takvimlere, kartpostallara konu olmuş bu güzel doğa harikası yerlere bölgemize gelen Turistlere yaylalarımıza gittiniz mi diye sorarsanız, iki yada üç kere meraktan gittim kötü ve dar yollar bizi çok yordu aklımızda ve hayalimde oranın güzelliği değil tozlu yolları kalmış cevabını alırsınız.
 
 
Yeşil yola karşı çıkan bazı vatandaşlarımıza soruyorum şimdi !
 
 
Burnunuzun dibindeki Koçdüzüne, Eğrisuya, Pimbilonaya, Boğaz yaylasına ,Pokuta, Kavruna, Elevite, Çata, Avusora vs. vs , Yaylalar diyarı Kaçkarlara gittiniz mi? Bu cenneti gördünüz mü?
 
 
Bürokrata soruyorum, muhalefetin siyasilerine soruyorum, işçiye, iş adamına, esnafa herkese soruyorum gittiniz mi? Gördünüz mü?
 
 
İnanıyorum ki pek çoğunuz gitmedi, görmedi yani ulaşımın olmadığından veya yolların kötü ve dar oluşundan gidemedi.
 
 
Gidemeyişlerinin sebebi belli ; Kötü ve dar yollar.
 
 
Yazık günah değil mi insanları bu güzel doğa harikası yerleri görmekten mahrum etmeye.
 
 
Karadenize ,Rizeye, Çamlıhemşine yazık günah değil mi? Turist çekmek için böyle bir potansiyeli yıllarca kullandırmadınız ve kullandırmamak için çabalıyorsunuz.
 
 
 
Siz kendinize göre haklı veya haksız görüşler üretebilir , isteyebilir veya eleştirebilirsiniz de ancak, inanıyorum ki vicdanınızın ters işler yaptığınızı söylediğine eminim.
 
 
Bazılarına göre Karadenizin bütün yaylalarına geniş ve düzgün yollarla birleştirip yeşil yolculuğu yapabilecek yol yapıp doğayı katlediyoruz öylemi.
 
 
Bu proje ile Karadenize gelen turist potansiyelini on kat daha artırarak Karadenize kazandırmak neden gücünüze gidiyor.
 
 
Özellikle Çamlıhemşin turizm kenti olacaksa, yolsuz turizm olur mu?
 
 
Hele hele Adalı göllere sahip Yüzen adalarıyla keşfedilmeyi bekleyen Koçdüzü yaylası , Golazena yaylası, Eğrisu Yaylası, Hacıvanak Yaylası gibi dünyaca ünlenecek bir Dünya cennetine o mevcut yollar yakışırmı.? Böyle güzelim yaylalara bugüne kadar düzgün bir yol yapılmaması eksiklik değilmi?
 
 
Bu yaylalara düzgün yol yapılmaya başlanınca elinize alıyorsunuz pankartı sokak sokak geziyorsunuz Allah aşkına derdiniz ne, amacınız ne ? Devlet dünyanın parasını harcayıp projelendirdiği bu yeşil yolculuğa karşı çıkarak bunca emeği heba ediyorsunuz. Herzaman olduğu gibi en son ,pardon yanlış yaptık diyeceğinize gelin birlikte bölgemize bir şeyler kazandıralım.
 
 
Allah'ın özene bezene yaratıp hediye ettiği yüzlerce yaylaya sahip karadenizimizi dünyaya açalım bu cenneti Dünyaya tanıtalım.
 
Ben böyle düşünüyor ve tek başıma kalsamda Yeşil yola karınca misali destek vermeye devam edeceğim evet bu yol için sert söylemler kullandım ama,  utanmıyor aksine gurur duyuyorum, bunları bana söyletenler utansın.
 
 
SELAM VE DUA İLE .... CEMİL KUS

Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın