"Hesap Vermeye Hazırız!"

Ziraat Odası Başkanı ile Kooperatif Başkanı aldıkları maaşlardan yakındı.

 

 

Rize’de aldığı yıllık 1 milyon lirayı aşan aidatlar nedeniyle geçtiğimiz günlerde üreticilerin tepkisini çeken Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç, beraberinde Rize Merkez Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Hasan Kasap ile birlikte Çay TV’de canlı yayın programına katıldı.  Her türlü hesabı vermeye hazır olduklarını ifade eden Paliç, çay üreticisinden defter başına yapılan 33 liranın yasal kesinti olduğunu belirterek oturum başına para aldığını bunun da aylık ortalama 700-800 lira, en yüksek olduğu dönem de ise 1700 liraya çıktığını belirtti. Paliç, bu paranın kendi personelinin aldığı maaşın yarısı olduğuna dikkat çekti. Rize Merkez Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Hasan Kasap’da “Ben huzur hakkı olarak aylık 1300 lira alıyorum. Benim en düşük memurum 2700 lira maaş alıyor.  Benim müdürüm bile 4-5 bin lira alıyor.” dedi. Canlı yayında iki başkanın aldıkları paradan yakınır gibi açıklama yapmaları ı ekran başında izleyenleri şaşırttı.

 ’VATANDAŞ DER!’

Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç, üreticilerin alınan aidatlara tepki göstermesini haber yapılmasının maksatlı olduğunu iddia ederek “Yazılan çizilenler maksatlı. Biz üreticiden en düşük bedeli alıyoruz. Bu kanunla belirlenmiştir. 33 lira almayı bizim değiştirme yetkimiz yok. Bende oturum başına para alırım. Bu aylık 700-800 lira en yüksek olduğu dönem ise 1700 liradır. Benim aldığım para personelimin maliyetinin yarısına eşittir. Ben kendi cebimden bunun iki katını harcıyorum.  Kapımız herkese açıktır. Vatandaş bizim için ‘Ne yapıyorlar’ diyor. Vatandaş der. Bizim birikmiş birkaç kuruşumuz var. Kendimizden tasarruf ederek biriktirdik. Bir projemiz var. Sera kurmak için 2-3 dönüm arıyoruz.” dedi.

Rize Merkez Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Hasan Kasap’da “Biz üretici temsilcisiyiz. Biz 9-10 bin lira maaş almıyoruz. Ben huzur hakkı alıyorum. 1300 lira. Benim en düşük memurum 2700 lira maaş alıyor.  Benim müdürüm 4-5 bin lira alıyor.  Yemek parası ve telefon faturalarımı da kooperatife getirmem kendi cebimden öderim.  Üyemiz benden razı değilse 4 yılda bir seçimimiz var üyemiz beni seçmez. Rize’de üst düzey bir bürokrat ‘Rize’de Ziraat Odası ve Kredi Kooperatifi mi var?’ demiş. Atanmış bir bürokrat seçilmiş kişilerle ilgili böyle ifadeler kullanamaz. Gerekirse imza toplar bunu Cumhurbaşkanına götürürüz.“ dedi.

 


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

  1. 0 0
    {usertitle}

    Ali İhsan ÖKSÜZ

     28 Ocak 2017 14:37
         

    vatandaştan kesilen bu paralar vatandaşa hiçbir faydası olmadan kesilen paralardır..Ayrıca 100TL lik çayı olan defterden de 10000 TL lik çay verilen defterden de aynı para kesilerek büyük bir haksızlık yapılmaktadır..Ziraat odasının yaptığı dostlar alış verişte görsün hesabı TVlerde çıkıp açıklamalar yapmak,kooperatifin de yaptığı tüccardan daha ağır şartlarda vatandaşa gübre satmak..Gemiler dolusu gübre satılır ama üretici kazançtan hiç nasibini alamaz..

    Gelelim başkanların şikayet ettikleri maaşlarına, kendileri de çok iyi bilir ki onların ceplerine giren sembolik maaşları değil çeşitli ödeneklerle kendilerine ödenen paralardır.Ayrıca kendi özel arabaları gibi kullandıkları altlarındaki makam araçları ve masraflarını da bir kenara not etmeli..

    Bu makamlar da kimse zorla tutulmuyor..Şu da bir gerçek ki bu makamlarda kalabilmek için verilen mücadelelerin de herkes çok farkındadır..Sözün özü belli sorumluluklar yüklenerek makamlarda oturanlar,zerre miktarı hayrın ve şerrin hesabının sorulup karşılığının verileceği o büyük mahkemeyi de hesaba katıp başını yastığa koyup rahat uyuyabiliyorsa zaten sorun yok...

     

Yorum Yapın