Rize Barosu’ndan Ankara Çıkarması

Rize Barosu’ndan Ankara Çıkarması

 

 

Rize Baro Başkanı Avukat Mehmet Çırakoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, mevcut sistem içerisinde yargının sorunları ve çözüm önerileri ile Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nda Değişiklik Yapılmasına Dair çalışmalara destek olabilmek ve bölgenin hukuki anlamda ihtiyaçlarını sunma için başkent Ankara’ya çıkarma yaptı. Baro heyeti başta Adalet Bakanı Bekir Bozdağ olmak üzere kritik görüşmeler gerçekleştirdi. 

Rize Baro Başkanı Avukat Mehmet Çırakoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri Selin Eren, Ali İmran Büyük, Uğur Yaşar Ergüven, İbrahim Tekeşin, Gülsüm Yıldırım,  Handan Demircan Kulaksız ve Rıffat Uluşahin mevcut sistem içerisinde yargının sorunları ve çözüm önerileri ile Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nda Değişiklik Yapılmasına Dair çalışmalara destek olabilmek ve bölgenin hukuki anlamda ihtiyaçlarını sunma için başkent Ankara’ya çıkarma yaptı.Rize Barosu heyeti başta Adalet Bakanı Bekir Bozdağ,  Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek,  Adalet Bakanlığı İcra ve İflas Hizmetleri Daire Başkanı Ahmet Kar, Adalet Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Altan Fatih Mehan, Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç  ve Jandarma Genel Komutanlığı’nda görevli Jandarma Tuğgeneral Engin Çırakoğlu’nu ziyaret etti. 

MAHKEME VE İCRA DAİRESİNDEKİ SORUNLAR KONUŞULDU

Rizeli Jandarma Genel Komutanlığı MEBS Başkanı Tuğgeneral Engin Çırakoğlu ile Jandarma Genel Komutanlığındaki makamında görüşen heyet 15 Temmuz darbe girişimi gecesi yaşananlar ve ülkenin içerisinde bulunduğu süreç ile ilgili fikir alışverişinde bulundu. Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdür Yardımcısı Altan Fatih Mehan ve İcra ve İflas Hizmetleri Daire Başkanı Ahmet Kar ile Rize ve ilçe adliyelerindeki Mahkeme ve İcra Dairelerindeki sorunlar ve ihtiyaçlar hakkında verimli bir görüşme yapan Rize Barosu heyeti istişareler de bulundu.

RİZE VE PAZAR ADLİYESİ’NİN EKSİKLİKLERİ İLETİLDİ

Kamu Baş Denetçisi olan meslektaşları Şeref Malkoç’u makamında ziyaret eden Rize Baro heyeti, yeni kurulan Kamu Denetçiliği Kurumu (Ombudsman) yapısı, görevleri ve işleyişi hakkında bilgi alışverişinde bulundu. Adalet Bakanlığı Müsteşarı Rizeli Kenan İpek’le de görüşen heyet, müsteşar tarafından büyük bir misafirperverlikle ağırlandı. Baro heyeti, müsteşar İpek’e Pazar Adliyesinin 2’inci bölge yapılması, Rize ve Pazar Adliyesindeki eksiklikler ile tayin olan ve mazeret izni bulunan hakim ve savcıların yerine kalıcı yetkilendirme yapılması konularını görüştü. Müsteşar İpek, talepler ve ihtiyaçlar konusunda olumlu görüşlerini bildirerek gerekli girişimlerde bulunacağını ifade etti. Müsteşar İpek’e ayrıca Adalet Bakanlığı ile Rize Barosunun Rize’de ortaklaşa bir hukuk sempozyumu düzenlenmesi hususunda da her türlü desteği vereceğini de bildirdi.

BAKAN BEKİR BOZDAĞ İLE GÖRÜŞTÜLER

Baro heyeti son olarak Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’la bir araya geldi. Adalet Bakanı ile oldukça samimi bir ortamda gerçekleşen görüşme sırasında Bakan Bozdağ, Avukatlık Kanununda ülke şartlarına meslek ihtiyaçları ve çağa uygun düzenlemeler yapılması gerektiğini ifade ederek mesleğimizde karşılaştığımız zorluklar ve mesleki sorunlarımız ile ilgili Baroların katılımı ile ortak bir çalışma yürütüleceğini, çok yakın bir zamanda gerekli adımların atılacağını söyledi. Bakan düşündükleri reformlar hakkında heyetle çok önemli bilgiler paylaştı. Ayrıca Rize’de yargı sorunları, adliyelerimizin ihtiyaçları, hakim-savcı ve personel eksiklikleri konusunda da Bakan Bozdağ, bilgilendirildi ve özel sohbet sırasında Anayasa değişikliği hakkında karşılıklı bilgi alışverişinde bulunuldu.

 

 

 

 


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın