MERMEDELEN VE CAMİÖNÜ MAHALLESİ SAKİNLERİ “KARARIMIZ EVET” DEDİ

MERMEDELEN VE CAMİÖNÜ MAHALLESİ SAKİNLERİ “KARARIMIZ EVET” DEDİ

 

 

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Sadettin Türüt ve Rize Belediyesi Başkan Yardımcısı Sultan Yılmaz Mermerdelen Mahallesi ve Camiönü Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi.

Belediye olarak şartlar elverdikçe sorunları çözmeye çalıştıklarını anlatan Başkan Kasap, hala maddi imkânsızlıklardan kaynaklı bazı eksiklikler olabildiğini söyledi. Mahalle sakinleriyle sık sık sabah namazı ve bereket duası vesilesiyle bir araya gelmeye çalıştığını belirten Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, “Her fırsatta mahallerimizin kapısını çalıyoruz, sıkıntılarını dinliyoruz, eksikliklerini giderme gayreti içerisinde oluyoruz. Bazen de muhtarlarımızla istişare ediyoruz. Tek başına çözemedikleri sorunlara destek sağlıyoruz” dedi.

Belediye Başkanlığı’nda 3 yılını doldurduğunu dile getiren Başkan Kasap, projelerden 7 tanesine başladıklarından ve göz önünde olan meydan projesinden bahsetti. Başkan Kasap,”Meydan projemize üç yılda kazmayı ancak vurabildik. Devletin kendi kurumları arasındaki çalışmalar çok uzadı. Bürokrasi engeline takıldık. Farklı sıkıntılar yaşadık. Bürokratik engelleri ortadan kaldırma noktasında 16 Nisan tarihi hepimiz için çok önemli. Bu referandumda çıkacak olan “evet” ile Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi olacak, bürokratik direnç ortadan kalkacak ve daha hızlı yol alacağız” dedi.

 

 

Avrupa Yerel Yönetimler Türkiye temsilcisi olarak Fransa’da bulunduğu süre içerisindeki Cumhurbaşkanımıza karşı gördüğü karşı duruşu dile getiren Başkan Kasap, “25 yıl önce doktora yaptığım Avrupa’nın hoşgörü kalmamış. Cumhurbaşkanımıza ve ülkemize karşı bir tavır, bir kin var. Çünkü karşılarında 25 yıl önceki Türkiye yok. Bu yüzden ülkemiz için bütün iyi ve güzel olanlara karşı tavırlarını gördüm. Avrupa’ya göre ülkemizin gelişmesinin önünde en büyük engel 16 Nisan’da referandumda çıkacak “hayır”dır. Onlar bu engel ortadan kalmasın diye yazılı ve görsel basınında Türkiye’den bahsediyorlar, olumsuz olanı destekliyorlar. İşte biz bu yüzden “evet” diyeceğiz, ülkemizin gelişmesinin önündeki engelleri hep birlikte kaldıracağız. Ülkemizde ve Rize’mizde alacağımız en büyük oy oranıyla Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın mücadelesine destek olacağız, Cumhurbaşkanımızı mutlu edeceğiz” dedi.

Doğru olanın ortaya çıkması için ne yapacağımızı iyi düşüneceğiz diyen Başkan Kasap, düşmanın okunun yönüne bakarak tercihimizi yapacağız diyerek sözlerini sonlandırdı.

16 Nisan’ı bir mücadele tarihi olarak nitelendiren AK Parti Merkez İlçe Başkanı Sadettin Türüt, ülkemizin gelişmesinde son 15 yılda yaşadığımız olayları sıraladı. Gezi olayları, MİT Tırları Operasyonları, 17 – 25 Aralık süreci ve 15 Temmuz Darbesi’yle bu ülkeye vurulmak istenen prangalar olduğunu belirten Sadettin Türüt, “15 Temmuz bu ülkeye oynanan oyunların en büyüğüydü. Ama o gün oynadıkları oyunu milletimiz bozdu. Ve yine şimdi Avrupa Türkiye’nin ilerlemesi ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dünyada söz sahibi olmasını engellemek için kampanyalar yapıyor, biz yine birlik olup 16 Nisan’da bu oyunu bozacağız, ülkemizde ve Rize’mizde en yüksek oy oranıyla “evet” çıkaracağız” dedi.

Bir daha darbe olmasın diye yapılan anayasa referandumunu hep birlikte doğru tercihlerle karar vermemiz gerektiğini anlatan AK Parti Merkez İlçe Başkanı Sadettin Türüt, vesvelere gelmeyeceğiz, doğru ve vicdani olanı yapacağız, Rize’mizi “evet” diyerek birinci yapıp Cumhurbaşkanımızın sevincini ikiye katlayacağız diyerek sözlerini sonlandırdı.

Mahalle sakinleriyle karşılıklı sohbet şeklinde devam eden program, mahalle muhtarlarının Başkan Kasap’a yaptıkları yatırım ve destekleri için teşekkür etmesiyle sona erdi.

 

TAŞLIDERE ESNAF’I “EVET” DEDİ…

Rize Belediye Başkanı  Prof. Dr. Reşat Kasap, ve AK Parti İlçe Başkanı Sadettin Türüt, Taşlıdere mahallesin’de esnafları ziyaret ederek  istikrarlı bir çalışma hayatı için 16 Nisan referandumunda ‘evet’ diyeceklerini bildirdi.

Taşlıdere mahallesinde  gerçekleştirilen Esnaf ziyareti büyük ilgi gördü. Esnafların Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Ak Parti İlçe Başkanı Sadettin Türüt, Meclis Üyesi Saffet Kopuz ve beraberindeki heyete Rize’de Referandum yüzde seksenin üzerinde “Evet” olarak sandığa yansıyacağını dile getirdiler.

 Belediye Başkanı  Kasap ve İlçe Başkanı  Türüt Esnaflar için de 16 Nisan referandumunun önemli olduğunu istikrar için ‘evet’ çağrılarının yerinde bir tutum olduğunu söylediler. İnsanlar kısa süreli işlerde bile çalışmak istemiyor. Herkes önünü görmek istiyor  diyerek gelecek kaygısından kurtulmak ve istikrara kavuşmak için 16 Nisan’da kurulacak sandıkları işaret ederek ‘evet’in önemini esnaflara vurguladılar.  Yeni anayasa ile esnaf önünü göreceğini ve istikrarlı bir çalışma hayatına kavuşacağını belirttiler.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın