Tarihi Günden Kareler ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize Valiliği önünde on binlerce hemşehrisine seslendi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına “Kardeşlerim artık son 2 haftaya girdik. 2 hafta sonra Allah nasip ederse 16 Nisan’da ülkemizde tarihi bir dönüm noktasını yaşıyoruz. Biz farklı bir adım atacağız. Cumhuriyet tarihinin devrim niteliğindeki adımını atacağız. Bu adım için bugün Rize’yi bu kadar coşkulu gördüğüm için çok mutluyum. Rize yola çıktığımızdan beri bizi yalnız bırakmadı.

14 yılda Rize’ye 13 katrilyon lira yatırım yapıldığını kaydeden Cmuhurbaşkanı Erdoğan, “Suudi Arabistan, Kuveyt on birlerce Ayder Yaylası, Fırtına deresi, İkizdere Vadileri, şelalelere ve gölleri gezmek için her yıl şehrimize akın ediyor. Bizler ata yurdumuza layık olmak için gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Geçtiğimiz 14 yılda Rize’ye 13 katrilyon lira yatırım yaptık. Eğitimde yaptıklarımız belli. Rize’ye üniversiteyi biz kazandırdık” diye konuştu.
Rize Ovit Tüneli çalışmaları son sürat devam ettiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Erzurum’a gideceksin Ovit Tüneli yok nasıl geçeceksin. Şimdi Ovit Tüneli’nden yaz-kış demeden geçeceğiz. Nasıl oluyor bu? Kardeşlerim aşk öyle bir şeydir ki Ferhat nasıl dağları delip Şirin’e ulaştıysa bizde öyle dağları deliyoruz. Millet Şirin, bizde Ferhat. Dağları delerek yolumuza devam ediyoruz. 2020 yılında bu projeyi hizmete alacağız. Rize ve Artvin hizmete verecek havalimanın tüm hazırlıkları bitti. İhalesi yapıldı, inşallah bismillah deyip temelini atarak inşaatına başlıyoruz. Yeşilköy ve Pazar arasındaki havalimanını yıllık 3 milyon yolcu kapasiteli planlıyoruz. Bir milyar 350 milyon projeli bedeli olan bu proje deniz doldurularak Türkiye’de yapılan 2. havalimanıdır, dünyada 3. havalimanıdır. Havalimanımızı en geç 2021 sonu tamamlayacağız. Havalimanı ile birlikte turizmde, ticarette yeni bir dönem başlıyor" ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Önceki Haber 

Yorumlar

  1. 1 0
    {usertitle}

    rizeli

     4 Nisan 2017 07:42
         

    Sayın Cumhurbaşkanım; Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesini Karadeniz Limanlarına bağlayan en kısa ve en uygun güzergah Erzurum-Rize güzergahıdır. Yapılması düşünülen Erzincan-Trabzon Hızlı Tren Projesinin de hayata geçirilmesi gereken güzergah Erzurum-Rize güzergahı olmalıdır. Ülkemizin ve Bölgemizin Milli çıkarları açısından büyük önem arz eden bu Projenin en uygun güzergahda yapılmasını sağlamanızı Rizeliler olarak sizlerden beklemekteyiz. Aksi takdirde İyiderede kurulması düşünülen Lojistik Merkez hayal olacaktır. Herşey Türkiye için, herşey Milletimiz için.

Yorum Yapın