AK Parti Rize İl Başkanı Avcı’dan Zafer Bayramı Mesajı

AK Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı, 30 Ağustos Zafer Bayramı´nın 95. yıl dönümü münasebetiyle kutlama mesajı yayımladı.
 

İl Başkanı Avcı mesajında şu ifadelere yer verdi; "1071 Malazgirt zaferiyle Anadolu’nun kapılarını açan ve bu toprakları yurt edinen ecdadımız bu topraklar için büyük mücadeleler verdi.  Şüphesiz bu mücadelelerden en önemlisi kurtuluş savaşıydı. Vatan topraklarının işgal altında olduğu o günlerde milletimiz adeta küllerinden doğup genciyle yaşlısıyla kadınıyla çocuğuyla topyekun birlik olup düşmanı bu topraklardan def etmiştir. Türk milleti bağımsızlığına, özgürlüğüne, milli birlik ve beraberliğine kastedecek iç ve dış mihrakların hiçbirine asla müsaade etmemiştir. Milletimiz her türlü tehditlere karşı boyun eğmeyerek milli mücadeleyi devam ettirmiştir. Kurtuluş savaşındaki bu destansı mücadele Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının öncülüğünde 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesinde zaferle taçlandırılarak, vatan toprakları düşmandan arındırılmış ve istiklal mücadelemiz hak ettiği büyük zaferle sonuçlanmıştır.

Kurtuluş savaşında olduğu gibi bugün de birlik ve beraberlik içinde hareket ederek, ecdadımızın emaneti olan ülkemizi muhafaza ve müdafaa etmek üzere canla başla çalışıyor, belirlenmiş olan hedeflerimize doğru kararlılıkla ilerliyoruz. Ecdadımızın bizlere miras bıraktığı bu topraklar için daha yapacak çok işimizin olduğunun da farkındayız. Milletimizle çıktığımız bu yürüyüşümüze engel olmak isteyen, ülkemizi parçalamak isteyenlere asla fırsat vermedik, vermeyeceğiz Aziz milletimiz yine bugün 30 Ağustos Ruhu ile mücadelesine devam ediyor. Bundan 95 yıl önce düşman işgaline karşı mücadele eden milletimiz 15 Temmuz'da darbe yapmak isteyen hainlere de aynı kararlılıkla mücadele etmiş, Tankın ve silahların önüne kendilerini siper ederek ülkesine ve milletine sahip  çıkmış, yeni  bir destan yazmıştır. Söz konusu vatan olduğunda milletimiz aynı ruhla mücadele etmeye ve vatan için şahadete hazır olduğunu bir kez daha  göstermiştir. Bu duygu ve düşüncelerle bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum.”


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın