AK Parti’de Temayül Yoklaması Yapıldı

AK Parti’de Temayül Yoklaması Yapıldı


AK Parti Rize il başkanlığının yapmış olduğu ve yoğun bir katılımın sağlandığı temayül yoklaması sona erdi.
Rize Kapalı spor salonundaki temayül yoklamasında oy kullanma işlemi saat 10:00 başlayıp 16.00 da sona erdi. Temayül yoklamasında 1327 delegenin 1288’i oy kullanarak yüzde 97’lik bir katılım sağlandı. Koordinatörlüğünü AK Parti MKYK üyesi Yozgat Milletvekili Mustafa Yel’in yaptığı temayül yoklamasına Artvin milletvekili İsrafil Kışla da katıldı.
AK Parti Genel Merkezi’nin almış olduğu karar gereğince mevcut milletvekilleri ve bakanların yer almadığı temayül yoklamasında Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Rize milletvekilleri Hasan Karal ve Hikmet Ayar yer almadı. Bu üç ismin dışındaki 23 aday adayı temayüle dâhil oldu.
AK Parti Rize İl başkan vekili Ali Haydar Er temayül yoklaması sırasında yaptığı açıklamada, “ Alınan Erken seçim kararı ile 24 Haziran tarihinde cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimi yapılacak. AK parti olarak temayül yoklaması bütün illerimizde aynı gün ve aynı saatte yapılmaktadır. Parti içi demokrasi adına partimizin öne çıkardığı bir uygulamadır. Temayül yoklamaları aday belirlemede önemli bir yer teşkil etmektedir ve çok önemli bir kriterdir. Teşkilatlarımızın çok yoğun bir ilgisi var. Bin 300’e yakın delegemiz oy kullanmaktadır. Bütün katılımcılara teşekkür ediyorum. Partimize, ülkemize ve milletimize hayırlı olsun diyorum.” dedi.
AK Parti MKYK üyesi Yozgat Milletvekili Mustafa Yel yaptığı açıklamada, “ Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem milletvekilliği seçimlerine hazırlanıyoruz. Bugün tüm illerimizde başlattığı temayül yoklaması var. Temayül yoklamaları teşkilatlarımızın görüşlerini alma adına çok önemlidir. Bu konuda Rize’de 23 aday adayıyla ilgili temayül yoklaması yapıldı. Saat 16:00‘a kadar oylamalar yapıldı. Bizlerde bu oyları toplayıp çuvala koyarak genel merkezimize götüreceğiz. Genel merkezde tasnifini yapacağız. Genel merkezin bir kanaatinin oluşması için teşkilatlarımızın aday adaylarıyla ilgili düşüncelerini ortaya koyabilmesi adına önemli bir aşama olarak görüyoruz temayül yoklamalarını. Önümüzdeki pazartesinden itibaren de mülakatlar başlayacak.” Dedi
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ve Gençlik ve spor Bakanı Osman Aşkın Bak Rize Kapalı Spor Salonunda yapılmakta olan temayül yoklamasına gelerek teşkilat mensuplarıyla selamlaştı.
Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın