Rize- Artvin Havalimanı'na Çalışmalar Son Sürat

Çalışmalar Son Sürat: Rize- Artvin Havalimanı'na Günlük 75 Bin Ton Taş



Rize-Artvin Havaalanı çalışmaları
- Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak:
- "Sahadaki çalışmalar hızlanıyor. Günlük 70 bin ton civarında taş taşınıyor. Bunu günlük 100 bin tonun üzerine çıkartarak daha da hızlanacak"
- AK Parti Genel Başkan Yardımcı Hayati Yazıcı:
- "146 dev projeden üç tanesi Rize ile ilgili. Bir tanesi Ovit Tüneli. Cumhurbaşkanımız Rize'ye teşrif ettiğinde açılışını yapacağız"

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, deniz üzerine doldurularak yapımı devam eden Rize-Artvin Havaalanı ile ilgili "Sahadaki çalışmalar hızlanıyor. Günlük 70 bin ton civarında taş taşınıyor. Bunu günlük 100 bin tonun üzerine çıkartarak daha da hızlanacak." dedi.

Bak, 24 Haziran seçimleri kapsamında geldiği Rize'nin Pazar ilçesinde, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Rize Valisi Erdoğan Bektaş ve yetkililerle Rize-Artvin Havaalanı inşaatında incelemelerde bulundu, yetkililerden bilgi aldı.

Bak, gazetecilere yaptığı açıklamada, havaalanının bölgenin turizm ekseninde büyümesi için çok önemli bir yatırım olduğunu belirtti.

Havaalanının bölge yatırımları içerisinde ana omurgayı oluşturduğuna değinen Bak, "Doğanın turizm ile taçlanması için en önemli ayak. Sahadaki çalışmalar hızlanıyor. Günlük 70 bin ton civarında taş taşınıyor. Bunu günlük 100 bin tonun üzerine çıkartarak daha da hızlanacak. Mendireğin ucuna yaklaşılıyor. Bayramdan sonra ucunu dönmüş olacaklar." dedi.

Türkiye'de dev projelerin yapımının devam ettiğini, temel atma törenlerinin yapıldığını aktaran Bak, "Sahada yürüyen projeler var. Özellikle nükleer enerji ile ilgili yatırımın temelini Mersin'de attık. Rize'de havalimanı projesi yürüyor. İstanbul'da, Çanakkale'de projeler yürüyor. Vatandaşlarımız projeleri gördükçe Türkiye'nin nasıl büyüdüğünü de görüyor. Vatandaşlarımız sahada çalışmaları görünce şunu ifade ediyor. 'AK Parti yapar.'" ifadelerini kullandı.

Dünyada denize yapılan 4 havalimanı olduğuna dikkat çeken Bak, "Japonya'da, Hong Kong'da, bir tanesi Ordu-Giresun havalimanı ve bir tanesi de Rize'de yapılıyor. İcraatlara devam, yola devam." dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı da iktidar partisinin seçim dönemlerinde yaptıklarının özetini verdiğini, yapacaklarının da projelerini anlattığını belirtti.

Seçim beyannamelerinde 146 tane dev projenin yer aldığını anımsatan Yazıcı, "146 dev projeden üç tanesi Rize ile ilgili. Bir tanesi Ovit Tüneli. Cumhurbaşkanımız Rize'ye teşrif ettiğinde açılışını yapacağız. Türkiye'de en büyük dünyada ikinci proje. Büyük devasa projelerden bir tanesi havaalanı ve bir diğeri de lojistik merkez. Ovit Tüneli'nin yapımının tamamlanmasının ardından İyidere ilçemizde Ovit Tüneli'nin gerdanlığı olacak bir liman. İnşallah bu yıl sonu proje çalışmaları bitecek ve ihale süreci başlayacak. İnşallah hızla tamamlayıp insanımızın hizmetine sunacağız." diye konuştu.

Yazıcı, havaalanı inşaatının ödenek sıkıntısı olmadığını ve 2020 sonunda tamamlanmasının hedeflendiğini söyledi.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın