MİLLETVEKİLİ AVCI VE İL BAŞKANI ALİM SEL BÖLGESİNDE

MİLLETVEKİLİ AVCI VE İL BAŞKANI ALİM SEL BÖLGESİNDE



  

Rize Valisi Erdoğan Bektaş, AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı, İl Başkan yardımcıları, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Kazancı, DSİ Bölge Müdürü Oğuz Kasap, DSİ Şube Müdürü Sinan Yıldız ile birlikte Salarha deresinde sel bölgelerinde incelemelerde bulundu.

İlk olarak, Muradiye Beldesine bağlı  Kömürcüler mahallesinde Vali Bektaş, İl Başkanı Alim ve  Milletvekili Avcı, heyelanın olduğu bölge hakkında Belediye Başkanı Musa Süreyya Balcı ve  vatandaşlardan bilgi aldı. Can kaybının olmadığı bölgede dere taşkınları ile alakalı yollarda oluşan hasar dolayısıyla çalışmalar başlatıldı.


 

Muradiye Beldesinin ardından  Karayemiş ve Çaybaşı köyünde meydana gelen hasarı yerinde incelendikten sonra Ambarlık Köyüne geçen ekip burada öncelikle zarar gören Ambarlık Köyü Çay Fabrikasının mevcut durumu ve hasar tespiti konusunda ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim’den bilgi aldı.


 

Yapılan incelemelerle birlikte bölgedeki vatandaşlarla tek tek ilgilenen Milletvekili Avcı “ AFAD ve jandarma ekiplerimiz çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yağmur ve  toprak kaymasından kaynaklı dere taşkınları oluşmuş durumda. Bölgemiz heyelan bölgesi herhangi bir can kaybı olmaması çok önemli bizim için hasar tespit çalışmaları kontrol ediliyor. Aynı şeylerin yaşanmaması için gereken çalışmalar yapılacaktır. Bölge halkımız müsterih olsun”dedi.

 


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın