Rize'de altından dere geçen binanın yıkımı

Rize'de altından dere geçen binanın yıkımı                                                                                        -



 Muradiye beldesinde 32 yıl önce yapılan ve altından dere geçen belediyeye ait 4 katlı binanın üç gün önce başlanan yıkım işlemi sürüyor
- AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı:
- "Rize'de son bir yılda yaklaşık 45 milyon liralık hasarın oluştuğu afet yaşandı. Rize her yıl bu durumlarla karşı karşıya kalıyor"
                                                                                                                 
Rize'nin Muradiye beldesinde, şiddetli yağışların ardından gündeme gelen, 32 yıl önce yapılmış belediyeye ait ve altından dere geçen 4 katlı binanın 11 Ekim'de başlanan yıkım işlemine devam edildi. 
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğünün, Muradiye Belde Belediye Başkanı Musa Süreyya Balcı ile protokol imzalanmasının ardından başlatılan yıkım işlemi kapsamında ekipler çalışmalarını sürdürüyor.
Olay yerinde incelemelerde bulunan AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rize'deki iki binanın Türkiye'nin gündeminde olduğunu söyledi.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığının bölgeyi, pilot bölge olarak gördüğünü belirten Avcı, "Afetten zarar gören vatandaşlarımızın zararlarının giderilmesi konusunda çalışma yürütülüyor. Bir taraftan da yeni afetlere sebebiyet verebilecek alanlardaki sorunun ortadan kaldırılmasına yönelik çalışmalar var." dedi.
Avcı, Türkiye'nin gündemine gelen 7 katlı binanın yıkımının bir süre önce tamamlandığını anımsatarak, "Şimdi ise yaklaşık 40 yıl önce yapılan binanın yıkımı gerçekleştiriliyor. Dere yatağında tehlike arz eden bir binaydı. Bu binayla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kamulaştırma yoluna gitti. Buradaki amacımız hem vatandaşlarımızı mağdur etmemek, hem de yeni oluşabilecek hasarların tedbirlerini şimdiden almaya çalışmaktır. Bu bizim için son derece önemli." diye konuştu.
Rize'nin coğrafi yapısı dolayısıyla zor bir yer olduğunun altını çizen Avcı, şöyle devam etti:
"İklim koşulları da göz önüne alındığında afete açık bir alan. Her yıl bu afetleri yaşıyoruz. Alınabilecek tedbirler var. Bu tedbirleri öncesinden alabilme konusunda bir gayret içerisindeyiz. Şuan itibarı ile sorun gördüğümüz alanların ortadan kaldırılması ve giderilmesi için bir çalışma yürütüyoruz. Rize'de son bir yılda yaklaşık 45 milyon liralık hasarın oluştuğu afet yaşandı. Rize her yıl bu durumlarla karşı karşıya kalıyor. Vatandaşlarımızı bu konuda uyarıyoruz."
Muradiye Belediyesi ve özel bir şirkete ait 3 iş makinesi yardımıyla 5 işçinin gerçekleştirdiği yıkım işleminin 15 Ekim'de tamamlanması planlanıyor.

Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın