Kendirli 2023 Vizyonuna Hazır

Rize'nin En Başarılı Belediye Başkanlarından Serdar, yaptığı Devasa yatırımlarla Göz Kamaştırıyor


 

30 Mart 2014'te yapılan Mahalli seçimlerde Kendirli  Belediye başkanlığını kazanan Alaattin Serdar başkanlığındaki Kendirli Belediyesi, 50 yılda yapılmayan hizmetleri 4 yıla sığdırarak, yaptığı büyük devasa yatırımlarla Kendirli halkının örgüsünü ve duasını alırken, bölgesinde örnek gösterilmesine  rağmen , yapılan bu  önemli eserleri  yatırımları içine sindiremeyen her devrin adamı  irlandalıların karalama ve dezarformasyon çabaları devam ediyor.

Kendirli 2023 vizyonuna hazır


 

30 Mart 2014'te yapılan Mahalli seçimlerde Kendirli Belediye başkanlığını kazanan Alaattin Serdar  Başkanlığındaki Kendirli Belediyesi, başta altyapı, derelerin ıslahı, su şebekelerinin yenilenmesi, üstyapı, DSİ yatırımları, kültürel sosyal ve diğer devasa yatırımlarla Bölgesine örnek Belediye gösterilirken, 50 yılda yapılmayan hizmetler 4 yıl kısa gibi bir sürede, belki de 4 misli yatırım ve hizmetler ile adeta Kendirli Beldesi şantiyeye dönerek, 2023 vizyonuna en hazır belde Belediyesi olarak öne çıkmanın gururunu yaşarken, bu Mega projeleri Hayal dahi edemeyen her devrin adamı, Kendirli’nin menfaatın dan çok kendi çıkar ve menfaatleri uğruna bu yatırımları görmezden gelerek asılsız  iddialarla Başkan Alaattin Serdar’ı kamuoyu önünde küçük düşürmek ve dezenformasyon çabaları hızla devam ediyor.

1980 öncesi apılan ve İhtiyaca cevap vermeyen çok ilkel şekilde yapılan altyapı tamamen değişerek 100 Yıllık bir sorun ortadan kalkmış oldu. 5 mahalle ve merkezi ile kanalizasyon yağmur suyu ve su şebekeleri yenilenmesi %90 oranında tamamlanmış olup Şu ana kadar altyapı çalışmalarına harcanan para Yaklaşık 15 milyon TL civarındadır

Bugüne kadar 7000 metreküp beton, 6000 ton asfalt döküldü ve dökülmeye devam ediyor. 52 kilometrelik kazı çalışması yapıldı, bunun 45 kilometresi bitti,diğerleri kısa sürede tamamlanacak.

Bunun yanında alt yapısı  ve kanalisazyonu biten 5 mahallenin ve ara sokakların betonlama ve asfalt çalışmları bitme aşamsında 

 Ayrıca yine bölgede örnek gösterilecek arıtma tesisinin yapımı devam ediyor. Rize'nin en modern ve örnek gösterilecek şadırvanı yaklaşık olarak 200 Bin TL'ye modern bir şekilde yapılıp dizayn edildi.

 Kendirli araç parkı, 2014 yılı öncesi küçük çok yetersizdi, 4 yılda alınan birçok modern araçlarla araç Parkı bugün Rize'nin birçok ilçesinden daha geniş ve son model araçlarla yenilendi.

 Kendiri’nin su ihtiyacını karşılayan su deposu yenilenerek hizmet vermeye başladı. Eğitim ve kültüre büyük önem verilerek Maddive  manevi oranda destek verilmeye başlandı. Özellikle kendirli’de bulunan İki okula önemli ölçüde maddi destek sağlandı.

 

 Geleneksel hale gelen Kendirli’de her Ramazan ayında yapılan geleneksel iftar programı yoğun bir katılımla 4 yıldan beri aralıksız devam ediyor.

 Rize'nin hatta Türkiye'nin belki de en önemli cenaze hizmeti kendirli Belediyesi tarafından sağlanmaktadır ! Ölen bir kişi hastane morgundan Kendirli Belediyesine ait özel araçla alındıktan sonra yıkanıp Belediye personeli tarafından mezarı açılıp ve her türlü cenazeye lazım olan defin malzemesi araç gereç sağlanarak cenaze defin işlemi bitinceye kadar bütün işleri Belediye tarafından ücretsiz bir şekilde üstlenmektedir. Ayrıca cenaze sonrası Cenaze evinde gelen misafirlere yemek ikram edilmektedir.

 Her kış döneminde yaşanan karla mücadelede, kendirli Belediyesi, artık bölgesinde örnek belediyeciliği teşkil ediyor, Kendirli Merkez ve 5 Mahallesi'nin haricinde etraf komşu köylerin yollarını dahil kendirli Belediyesi ne ait araçlarla açılmaktadır.

30 Mart 2014'te yapılan mahalli seçimde Kendirli belediye başkanlığını kazanan Alaattin Serdar, seçim beyannamesinde açıklamış olduğu eserlerin tamamına yakınını hayata geçirerek kendiyle halkına vermiş olduğu sözleri yerine getirmenin gururunu yaşıyor

Başkan Serdar yaptığı açıklamada: Kendirli Belediyesi Ak Belediyecikle tanıştığı günden itibaren,gecemizi gündüzümüze katarak,Kendirli Beldemize Tarihinin en büyük devasa yarırımlarını kazandırdık.Beldemiz  4.5 yılda Alt yapısıyla, üst yapısıyla, DSİ, Su şebekelerinin yenilenmesiyle tarihinin en çok hizmetini bu dönemde aldı.


 

Sadece  alt yapıya değinirsek 15 milyonluk maliyeti olan bu projeyi Beldemize kazandırmanın mutluğu yaşamaktayız.

Sosyal,spotif ve kültürel alanlarda Kendirli'yi daha yaşanabilir bir belde olması için elimizden gelen bütün çabayı gösteriyoruz,Henüz daha işimiz bitmedi, en büyük hedefimiz Kendirli Bedemizi körfezden çıkarıp Derepazarı Kendirli arasında yapımı devam eden ve mesafeyi 14 km kısacak yolumuzla, transit güzergah haline getiren bir belde haline getirdiğimizde kendirli’nin Çehresi tamaman değişecek, daha yaşanabilir bir belde haline gelmesi için inşaallah önümüdeki dönemdede çalışmlarımız artarak devam edecektir diyerek sözlerini tamamladı .

Osman köseoğlu


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın