CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: “ATILAN HER ADIM HUKUK İÇİNDE OLACAK"

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN:
- “ULUSAL GÜVENLİĞİMİZİ TEHDİT EDEN ÜLKEMİZİN BAĞIMSIZLIĞINA DİL UZATANLAR KİM OLURSA OLSUN GEREKEN CEVABI ALACAKLARDIR”
- “ATILAN HER ADIM HUKUK İÇİNDE OLACAK VE KARARDA İNŞALLAH HUKUK İÇERİSİNDE YASALAR VE VİCDAN ÇERÇEVESİNDE VERİLECEKTİR”

 


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ulusal güvenliğimizi tehdit eden ülkemizin bağımsızlığına dil uzatanlar kim olursa olsun gereken cevabı alacaklarını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün başlatılan operasyonla ilgili olarak ise “Atılan her adım hukuk içinde olacak ve kararda inşallah hukuk içerisinde yasalar ve vicdan çerçevesinde verilecektir” dedi.
Tüpraş Fuel Oil tesislerinin açılışına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’de güzel şeylerin yaşandığını ifade ederek, “Türkiye’nin eski günlerine döneceği umuduyla kirli ittifaklara girenler bunun cevabını alıyorlar ve almaya devam edecekler. Bu yatırımlar ekonomimizin nereden nereye geldiğinin en güzel ifadesidir. İnşallah medya dünyası bu girdiği kirli ilişkilerden bir an önce sıyrılacaktır diye düşünüyorum. Kendisini bu tehlikeli vesayetten kurtaracaktır diye umut ediyorum. Bu kirli oyunlara boyun eğenler milletin karşısında kaybetmeye mahkumdur. Şantajlarla uluslararası çevrelerin bu ülke üzerinde kurduğu kumpaslara bu millet gelmiyor gelmeyecektir. Her zaman söylerim bi taraf olan ber taraf olur. O yüzden tarafımızı çok iyi belirlememiz lazım. Duruşumuz çok önemli ama yalpalayan değil omurgalı duruşlar çok önemli. Omurgalı durduğunuz zaman biliniz ki millet kazanacaktır. Ülkesinin bağımsızlığı karşısında saf tutanlar milletin karşısında yok olup gitmeye mahkumdur. Ekonomi siyaset ve medya dünyasının hiç tereddüt etmeden ülkenin istiklali tarafından saf tutacaklarına ben gönülden inanıyorum” dedi.
İstanbul’da dün başlatılan operasyon hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dün bağımsız savcılar tarafından başlatılan ve tamamen hukuk içeirsinde yürütülen operasyon karşısında içeride ve dışarıda bazı oyunlar sergileniyor. Eski Türkiye’yi özleyen tüm taraflar savcılarımıza hakimlerimize emniyet görevlilerimize belli merkezlerden hareket eden baskılar uygulamaya çalışıyor. Düşüne biliyor musunuz adımlar atıldığı anda AB’den biri çıkıp açıklama yapıyor. Sen ne biliyorsun da açıklama yapıyorsun? 50 yıldır ülkemizi kapıda bekleten AB’ ne biliyor ki ne diyebilir. Ulusal güvenliğimizi tehdit eden ülkemizin bağımsızlığına dil uzatanlar kim olursa olsun gereken cevabı alacaklardır. Biz kendi göbeğimizi kendimiz keseriz. AB’nin bu konuda hiç söz hakkı yok. Sabancı grubunun içerisinde Fahriye Erdal’ı bir kapıdan alıp diğer kapıdan bırakanlar bu ülke için bir şey yapabilirler mi?”
AB ülkelerini Türkiye’nin kendi iç işlerine karışmaması yönünde uyaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Almanya ile görüşüyorum PKK ile ilgili hiçbir şey yok diyorsunuz ama kalkıp benim ülkeme laf ediyorlar. Avrupa ülkeleri benim ülkemin güvenliği konusunda iç meselemizde kendisinde müdahale yetkisi aramasın. Lütfen kendi işine baksın. Hakim ve savcılarımızın korkutulmasına sindirilmesine etki altına alınmasına biz hiçbir şekilde izin vermeyiz. Atılan her adım hukuk içinde olacak ve kararda inşallah hukuk içerisinde yasalar ve vicdan çerçevesinde verilecektir. İnanıyorum ki hukuk sistemi hiçbir masumun ceza almasına hiçbir suçlunun da elini kolunu sallayarak çıkmasına izin vermeyecektir. Yapılanın yapanın yanına kaldığı ülke geride kaldı” dedi.
Olay basın özgürlüğü meselesi olmadığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kendileri söylüyorlar 17 yıl iki gözü görmeyen birini ele başı gösterip 122 kişiyi içeri alanlar şu anda bedelini ödüyorlar. Zulmü ve ihanet tarihin hiçbir döneminde cezasız kalmamıştır. Basın özgürlüğü diyorlar ama konu bu değil. Biz bunlar basın özgürlüğü dedikleri zaman ne demek istediklerini anlarız. Bize AB’den gelip içeride gazeteciler var diyorlar. Bende konuyu açacaklarını bildiğim için Adalet bakanlığından belgeleri aldırdım. İçlerinde terör örgütüne üye olmaktan polis öldürmeye kadar pek çok suç işleyenler var. Bunları önlerine koyduğumda hepsi sustular. Biz işimize bakacağız. Yalanlara, iftiralara algı operasyonlarına boyun eğmeden Türkiye’yi büyütmeye devam edeceğiz. Güçlü bir Türkiye gündemi belirleyen bir ülke olacaktır. Gündemi belirlenen bir ülke değil. Biz çözüm sürecini de ilerleteceğiz. Onların algı operasyonlarına inat biz barışı kardeşliği daha da filizlendireceğiz. Onlar Türkiye’yi çukura çekmeye çalışacaklar ama biz her zaman böyle yatırımlar ile Türkiye’yi hep yukarıda tutacağız. Türkiye artık böyle bir Türkiye. Bunu hafife almaya kimsenin gücü yetmeyecek” diye konuştu.


Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın