CEM KAZMAZ:" RİZE'NİN ÇIKARLARI İÇİN TEK YUMRUK OLMAYA HAZIRIZ"

“ROMALILAR LATİN HARFLERİNİ TÜRKLER'DEN ÖĞRENDİ”
- MHP RİZE İL BAŞKANI CEM KAZMAZ:
- “RİZE'NİN ÇIKARLARI İÇİN DİĞER SİYASİ PARTİLER İLE TEK YUMRUK OLABİLİRİZ”

 

 

MHP Rize İl Başkanı Cem Kazmaz, Rize’nin çıkarları için diğer siyasi partiler ile tek yumruk olabileceklerini söyledi.
MHP Rize İl Başkanı Cem Kazmaz basın mensupları ile bir araya gelerek gündemi değerlendirdi. Osmanlıca tartışmalarına değinen Kazmaz, Osmanlıca'nın bir lisan olmadığına vurgu yaparak, “Türk tarihi Atilla ile başlamamıştır. Türklerin bilinmeyen 40 asırlık bir tarihi vardır. Bugün kullanılan latin alfabesini Romalılar Etrüskler'den almıştır. Etrüsklerin Türk oldukları düşünülmektedir. Sümer alfabesinde bile çok sayıda Türkçe kelime olduğu görülmektedir. Bunu ç, ş, ğ harflerinden anlayabiliyoruz. Osmanlıca ise bir lisan değildir. Osmanlı döneminde büyük ağırlığı Türkçe olmak üzere Farsçanın harmanlandığı bir dil kullanılmıştır. Özü Türkçedir. Bilim adamlarının ve araştırmacıların Osmanlıca öğrenmesi geçmişimiz ile gelecek arasında bağ kurulabilmesi için çok önemlidir. Osmanlıcanın zorunlu olarak öğretilmesini talep etmek, Türkçeden Osmanlıcaya geçilmesini gündeme getirmek bu milletin cahil bırakılmasını istemekten başka bir şey değildir. Osmanlının son dönemlerinde bile okur yazarlık oranı yüzde 3’lerdeydi” dedi.
Rize’nin çıkarları için iktidar olmak üzere diğer siyasi partiler ile ortak hareket etmeye hazır olduklarını belirten Kazmaz, “ Biz MHP olarak Rize için yapılacak her yatırımın arkasındayız. AKP’nin Rize için yapacağı her hizmete ve yatırıma destek veririz. Rize’nin çıkarları noktasında gerektiğinde iktidar veya diğer siyasi partiler ile tek yumruk oluruz. Ancak Rize’nin zararına olduğunu düşündüğümüz ve halkımızın zararına olduğunu düşündüğümüz konuların ve mücadelelerin de savunucusu olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

ÇAYKUR RİZESPOR KULÜP BAŞKANINA ELEŞTİRİ
Kazmaz, Çaykur Rizespor’un son haftalardaki kötü gidişatını değerlendirerek kulüp başkanı Metin Kalkavan’a sert eleştirilerde bulundu. Kazmaz, “Rize başbakanlar çıkartmış bir şehir. Türk siyasetinde önemli etkileri olan bir şehir. Bu nedenle Rizespor’un da ayrı bir önemi var. Rizeliyi küçük görenler Rizespor’da başkanlık yapmayı hak etmez. Başkan mali kongrede 45 dakika Rizelilere hakaret etmiştir. Kulübümüzün maçlarına dahi gelmeyen bir başkanı vardır. Rizespor’a başkan olduğu için Rize’nin gururlanmasını bekleyen değil Rizespor’a başkan olduğu için gurur duyması gereken bir başkana ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın