CEM KAZMAZ KİMDİR? İŞTE ÖZ GEÇMİŞİ...

  1. Cem Kazmaz Kimdir ?
    1961 doğumlu olan O. Cem Kazmaz, Rize’nin geniş ailelerinden Kazmaz’lara mensuptur ve başta İpsiz Recep olmak üzere Rize Konusunda 40 ‘dan fazla kitap yazmış olan Araştırmacı-Yazar Avukat Süleyman Kazmaz’ın oğlu, Anıtkabir’de Kuvay-i Milliye Müzesinde köşesi olan Rize Kadısı Hacı Hafız Osman Kazmaz’ın torunudur. İlk, orta ve lise öğrenimini TED Ankara Koleji bünyesinde 1978 mezunu olarak tamamladıktan sonra Almanya Hannover Teknik Üniversitesi`nden İnşaat Yüksek Mühendisi olarak 1986 yılında mezun olmuş, müteakiben Braunschweig Teknik Üniversitesi`nde İşletme Master`ı yapmıştır.

    Askerlik Hizmetini tamamladıktan sonra çeşitli NATO Projelerinde Müşavir Mühendis olarak çalışmış olup, 1989 yılından beri kurucu ortağı olduğu şirkette yönetici olarak faaliyet göstermektedir. Ayrıca kendisi Mart-2001 tarihinde yapılan Genel Kurulda TED Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilmiş ve Mart-2002 Tarihinde de TED Yönetim Kurulunca TED Ankara Koleji Vakfı Yönetim Kurulu üyeliğine getirilmiştir.

18.Mart.2013 tarihinde MHP Genel Merkezi tarafından MHP Rize İl Başkanlığı’na atanan Kazmaz MHP Rize Milletvekili Adayı olmak için görevinden ayrılmakta olup, 28.Şubat.2015 günü yapılacak olan Rize il Teşkilatı Kongresinde aday olmayacağını açıklamıştır.

Aynı zamanda Sarı Basın Kartı sahibi de olan Kazmaz’ın başta Çay konusunda olmak üzere yayınlanmış yüzün üzerinde köşe yazısı ve makalesi bulunmaktadır.

Eğitim:
TED Ankara Koleji Vakfı (İlkokul, Ortaokul ve Lise)
Hannover Teknik Üniversitesi-İnşaat Fakültesi Çelik İnşaatları ve Kıyı Yapıları Alanında Master Derecesi
Braunschweig Teknik Üniversitesi İşletme Master Derecesi

Yabancı Diller:
Almanca - Çok İyi Derece  İngilizce - İyi Derece

Sosyal Faaliyetleri:
TED Ankara Koleji Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği (2002 -2009)
Türk Eğitim Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği (2001 - 2009)
TED Genel Saymanlığı
AYÖG – Almanya’da Yüksek Öğrenim Görmüşler Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği

Siyasi Çalışmaları:
1976 Yılında henüz lise talebesi iken Ülkücü Harekete gönül veren, Ülkü Ocakları’na üye olan Kazmaz’ın Milliyetçi Hareket Partisi bünyesinde teşkilatlarda çeşitli görevleri ile adaylıkları gerçekleşmiş ve ilk günden itibaren Türk Milliyetçiliği’nin yılmaz bir savunucusu olmuştur.

Mesleki Kuruluşlara Üyeliği:
TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın