Harun Mertoğlu Aday Adaylık Başvurusu Yaptı

Avukat Harun Mertoğlu Aday Adaylık Başvurusu Yaptı

 

 

AK Parti kurucu üyesi ve teşkilat eski başkanı Avukat Harun Mertoğlu 7 Haziran 2015 genel seçimleri için AK Parti İl başkanlığına giderek milletvekilliği aday adaylık başvurusunda bulundu.

Avukat Harun Mertoğlu’nun dosyasını il başkanı Muhammed Avcı teslim aldı. Mertoğlu’na Müracaatı sırasında, ailesi, teşkilat mensupları, Rize baro başkanı Yunus Çoruh ve üyeleri eşlik etti.

Mertoğlu adaylık müracaatı sırasında yaptığı açıklamada, “ 7 Haziran 2015 genel seçimleri için aday adaylık münacatımı yapmış bulunmaktayım. Bu kararımızın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Mesleğimde 21. yılımdayım 21 yılda iki dönem baro başkanlığı yaptım. Rize’nin ve Rizelinin sorunlarına çözümler bulmaya çalıştık. Ayrıca sosyal alanlarda da Rizelinin yanında olduk. Birçok dernekte görev aldım. Siyasete Rize il kurucu yönetim kurulu üyesi olarak başladım. Bir dönem seçim işleri başkanlığı iki dönemde de teşkilat başkanı olarak görev yaptım. Rize’nin rekorlar kırdığı son iki seçimde de SKM başkanı olarak görev yaptım. Bu sonuçlarda azda olsa bizimde katkımız olduğuna inanıyorum. Çok değerli dostum birlikte mesai verdiğimiz değerli arkadaşım il başkanımıza dosyamı vermiş olmam benim için ayrıca bir mutluluktur. Bu kararımın hepimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Bana destek olan değerli baro başkanımıza, Rize barosuna kayıtlı avukat arkadaşlarıma aileme, arkadaşlarıma herkese teşekkür ediyorum” dedi

İl başkanı Muhammed Avcı ise yaptığı açıklamada, “Partimizin kurucular kurulunca görev yapan ve uzun yıllar birlikte çalıştığımız değerli bir arkadaşımızın bugün milletvekilliği aday adaylığı için başvurusunu almış bulunmaktayız. Vermiş olduğu bu kararın kendisine hayırlı olmasını diliyorum. Bundan sonra yapacağı çalışmalarda da kendisine başarılar diliyorum.” İfadelerini kullandı

 

 

 

Av. Harun MERTOĞLU

1971 yılında Ardeşen’de doğdu. Pazar/Hamidiye İlkokulunu,Ardeşen İmam Hatip Lisesini ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi.Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde İşletme Yüksek Lisansını yaptı.

Rize Merkez’de 1995 yılından bu yana serbest avukatlık mesleğini icra etmektedir. 2000-2004 yıllarında Rize Baro Başkan yardımcılığı,2004-2008 yıllarında Rize Baro Başkanlığı yaptı.

Ayrıca 2004 yılından bu yana Türkiye Barolar Birliği delegesidir.

Ak Parti Rize İl Yönetim Kurulu Kurucu Üyesidir. 2001-2003 Ak Parti Rize Kurucu İl Seçim İşleri Başkanlığı, 2003-2006 İl Teşkilat Başkanlığı,2006-2007 İl Yönetim Kurulu Üyeliği, 2012-2013 İl Seçim İşleri Başkanlığı, 2013-2014 İl Teşkilat Başkanlığı görevlerinde bulundu. 23 ve 24.dönemlerde milletvekilliğine   aday adayı oldu. 30 Mart yerel seçimlerinde ve 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçiminde İl SKM Başkanı olarak görev yaptı.

Bir dönem Rize İl İnsan Hakları Kurulu üyeliği, Rize Sivil Toplum Kuruluşlarının, Rize Halkın Avukatları Platformunun ve Karadeniz Demokrat Avukatlar Platformunun sözcülüğünü yaptı.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı Kurucular Kurulu Üyeliği,Ensar Vakfı Rize Şubesi Yönetim Kurulu Üyeliği, İlim Yayma Cemiyeti Rize Şubesi Yönetim Kurulu Üyeliği,Müsiad Üyeliği, Mazlum-Der Rize Şubesi Yönetim Kurulu Üyeliği, Rize Üniversite Mezunları Derneği Üyeliği, Ardeşen ve Rize İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği Üyelikleri, Rize Üniversitesi Geliştirme Derneği Üyeliği, Kızılay Rize Şubesi Üyeliği, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Mezunları Derneği Yönetim Kurulu Üyelikleri bulunmaktadır.

Halen Türkiye Yeşilay Cemiyeti Rize Şube Başkanı ve aynı zamanda Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfının Genel Sekreteridir.

Rize Anadolu İmam-Hatip Lisesinde Edebiyat Öğretmeni olan Leyla Mertoğlu ile evli olup iki çocuk babasıdır.

 

 

 

 


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

  1. 0 0
    {usertitle}

    mhmt

     18 Şubat 2015 17:22
         

    seçim süreci içerisinde yanınızda ki adamların ve bulunmuş olduğunuz mevki sahibi insanların ideolojik fikriyatı ve taktikleri rize halkına mal olmuştur , faydasız ve etkisiz  duruşunuz başkalarının emeklerinin üstüne yatışınız halkın gözünde yerinizi belli etmiştir , yanlış zamanda yapılmış gereksiz bir adım oldu , başarılar .

Yorum Yapın