Kenan Bıyık bunu hep yapıyor!

Kenan Bıyık bunu hep yapıyor!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Rize Milletvekili Adayı Kenan Bıyık, vatandaşların sorunlarının takipçisi olacağına dair verdiği sözleri yerine getirmeyişiyle biliniyor.

 

 

 

Aynı partiden üst üste ikinci kez aday olarak 21 yıllık siyasi kariyerinde bir ilke imza atan CHP Rize Milletvekili Adayı Kenan Bıyık, bundan önceki seçim kampanyalarında olduğu gibi sokakta elinde not kağıtlarıyla dolaşmaya başladı. Bıyık, vatandaşın sorunlarıyla ilgili aldırdığı notların seçilince takipçisi olacağının sözlerini veriyor.

Bakırcı’nın ve belediyenin takipçisi olacaktı

30 Mart 2009 tarihinde yapılan Yerel Seçimlerde Rize Belediye Başkanlığına aday olan Kenan Bıyık, seçim boyunca sürekli notlar aldırmış ve başkan olduğu taktirde tüm bu sorunlara eğileceğinin sözünü vermişti. Seçimleri kaybeden Bıyık, ertesi gün katıldığı Çay TV’deki Çay’da Sabah programında Halil Bakırcı’nın, belediyenin ve söz verilen projelerin takipçisi olacağını, yeri geldiğinde hesap soracağını, kendisine oy veren seçmenine söz olarak vermişti. Seçimlerden hemen sonraki bu canlı yayının ardından ne Halil Bakırcı ile, ne projelerle, ne de belediyede olup bitenlerle ilgili tek kelime açıklama yapmayan ve kabuğuna çekilen Bıyık, 2 yıl sonra bu kez Milletvekilliği seçimleri için aday olmuştu.

Çayın en büyük savunucusu olacaktı

Yıllarca sağ partilerde siyaset yapan Bıyık’ın 2011 seçimlerinde CHP’den aday oluşu şaşkınlıkla karşılanırken, ikinci kez aday olduğu Rize Milletvekilliğini yine az bir farkla kaybetmişti. Seçim kampanyası boyunca il ve ilçelerdeki seçmenlerine, çayın en büyük savunucusu olacağına dair sözler veren Bıyık, seçimin ardından yine bu sözlerini unutmuştu. O dönem özellikle çay üreticisinin Çaykur tepkisi nedeniyle yaptığı hiç bir eylemde görünmeyen, çay üreticisinin bu sıkıntılarını ağzına bile almayan Bıyık, çayın en büyük savunucusu olarak verdiği sözünü 4 yıldır tutmayarak ne çay ile ilgili, ne Çaykur ile ilgili tek kelime açıklama yapmadı.

Seçimden seçime hep aynı sözler…

Yıllardır yaşadığı Trabzon’da, kendisini arayan Rizeli hemşerilerine yardımcı olmasıyla bilinen Kenan Bıyık, bu seçim kampanyasında da bu yardımseverliğini propaganda malzemesi haline getirmeye devam ediyor. Sosyal paylaşım hesabı üzerinden paylaştığı afişinde, her sıkıntıda çalınacak kapı olarak kendisini lanse eden Bıyık, aynı dikkati her seçimde oy aldığı binlerce seçmenine verdiği sözlere göstermezken, seçimlerden sonra kabuğuna çekilip, sadece seçimden seçime ortaya çıkması ise gittikçe vatandaşların tepkisini çekmeye başlıyor.

Ak Parti üyesi olduğu ortaya çıkmıştı

İlk kez 1994 yılında Anavatan Partisi’nden belediye başkanlığına aday olduktan sonra geçen 21 yılda 5’inci kez seçime girecek olan Kenan Bıyık, 1997 yılında DYP’den ve 2011 yılında CHP’den olmak üzere 3’üncü kez Rize Milletvekilliğine talip oldu. 2004 yılındaki yerel seçimlerde Ak Parti’den Rize Belediye Başkanlığına aday adayı olan Kenan Bıyık, 2009 yılında Anavatan Partisi’nden aday olmuş ve bu adaylığı sırasında Ak Parti üyesi olduğu ortaya çıkmıştı. Kenan Bıyık, 2009 seçimlerinde yere göğe sığdıramadığı, 2011 seçimlerinde ise sert şekilde eleştirdiği Recep Tayyip Erdoğan’dan 2014 Yerel Seçimlerinde ise kendisine adaylık teklifinde bulunmasını beklemişti. Bıyık o dönem verdiği bir röportajında Erdoğan’ın talep etmesi halinde Ak Parti’den aday olabileceğinin sinyalini vermişti. O dönemlerde Kenan Bıyık’ın Ankara’da Bakan Hayati Yazıcı ile gizli bir görüşme yaptığı da iddia edilmişti.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

  1. 1 1
    {usertitle}

    h.erdur

     13 Nisan 2015 21:30
         

    AJANS 53 SİTE SAHİP BİZLER BU SİTEYI SÜREKLI TAKIP EDEN BİR rİZELİ OLARAK SİZ kENAN bıyık ile ilgili yorum yapmayınız çünku Rizeli onu çok seviyor sizin boyle yazı yazmaniz  çok tepkı alırsınız siz herkese eşit mesafe de olmanız lazım bundan site olarak zarar görursunuz tepkı alırsınız .

  2. 1 1
    {usertitle}

    mali

     13 Nisan 2015 22:59
         

    bu erdur ne anlatıyor kim se viyor bıraksana bu işleri yazılanların hepsi sonuna kadar doğru. sevse de sevmese de mal meydan da hacı. cacık olmaz...

  3. 1 1
    {usertitle}

    Recep Yılmaz

     14 Nisan 2015 00:04
         

     Ey yorumcu, Kenan Bıyık'ın öyle sevildiği felan yok, yanıltmayın, ne rüzgar estirdi ne de aradığını buldu, geçen seçimde aldığı oylar Başbakanımız Mesut Bey'in oyuydu, şimdi o destekte yok, Mesut Bey onu aday ettiğine çoktan pişman oldu, Mustafa Mataracı Başkanı aday etseydi kesin alınırdı seçim, bu sefer Kenan Bıyık hüsran olacak, artık insanları kandırmaktan vaz geçsin Rizeliyi ne zannediyor, gelecen kandıracan ortalıktan kaybolacan gene gelecen oy isteyeceksin, geç onu Rizeli akıllandı, BU HABER TAMEMEN DOĞRU KUTLUYORUM KİM YAPTI İSE TAM YERİNDEN YAKALAMIŞ YETER ARTIK KENAN BIYIK! HEM GİTSİN NOTERE BİR DE KAĞIT YAPTIRSIN!

  4. 1 1
    {usertitle}

    SÜLEYMAN

     14 Nisan 2015 10:16
         

    h.ergül cvp.. Benim adıma konuşma.. Benim döneklerle işim olmaz kenanı sandıga gömer bu ak parti :)

  5. 2 0
    {usertitle}

    serkan

     14 Nisan 2015 11:12
         

    Sayın Selim Bey güzel bir yazı olmuş sizi tebrik ederim gerçekleri yazmışsınız. Birde AKP adaylarının vermiş oldukları ve seçildikten sonra yerine getirmedikleri sözler ile ilgili yazı kaleme alırsanız çok memnun oluruz. Bu, Kenan Bıyık ile ilgili kaleme aldığınız 3 veya 4. yazı. Eğer tarafsızlık ilkesini benimseyen (benimsemesi gereken) bir basın mensubu iseniz aleyhte propoganda yapmayı bırakıp iki tarafada aynı uzaklıkta olmanız okuyucularınız gözündeki değerinize etki edecektir. Yoksa sizde rüzgara göre yön alan basın çalışanı olarak algılanırsınız.

  6. 1 0
    {usertitle}

    Rizeli

     14 Nisan 2015 20:21
         

    Kenan bey vekil olduda haberimiz mi olmadı. yoksa iktidar partisinin söz verdiği projeleri yerine getirmemesi kenan beyin suçu mu ?. yoksa sizin siteye reklam vermediler mi. ? ajans53 yanlısın ve bu son girişim sitenize.

  7. 0 0
    {usertitle}

    Metehan

     15 Nisan 2015 08:50
         

    Alıntı: serkan
    Sayın Selim Bey güzel bir yazı olmuş sizi tebrik ederim gerçekleri yazmışsınız. Birde AKP adaylarının vermiş oldukları ve seçildikten sonra yerine getirmedikleri sözler ile ilgili yazı kaleme alırsanız çok memnun oluruz. Bu, Kenan Bıyık ile ilgili kaleme aldığınız 3 veya 4. yazı. Eğer tarafsızlık ilkesini benimseyen (benimsemesi gereken) bir basın mensubu iseniz aleyhte propoganda yapmayı bırakıp iki tarafada aynı uzaklıkta olmanız okuyucularınız gözündeki değerinize etki edecektir. Yoksa sizde rüzgara göre yön alan basın çalışanı olarak algılanırsınız.
    aynen sonuna kadar haklısınız. sanki ak parti vekilleri diğerlerinden farklı. hasan karal olmasa diğerlerinin rizeye geldiği yok. hoş oda gelip ne işe yarıyorda yadaşlarını adamlarını tanıdıklarını işe koymaktan başka. bu yaşıma kadar bu kadar haksızlık görmedim ben. birde ilahiyat personeli olacak. Rabbim ahirette iki elim yakalarında hepsinin. Asla hakkımı helal etmiyoum.



    Tafasız olun. Ve işinizi dürüst bir şekilde yapın. Hem giriş sayfanızda akp milletvekilli intro hemde gelmiş başka bir adaya sataşıyorsunuz. İsmail türütün dediği gibi "kaç paraya kestiniz bu intronin ???????.

     

    Yayınlayın bakalım...

Yorum Yapın