Karal, Sağlık Sektörünün Ak Parti’den Önceki Durumunu Anlattı

Karal, Sağlık Sektörünün Ak Parti’den Önceki Durumunu Anlattı

 

 

Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal ve iş adamı ve Çaykur Rizespor Yönetim Kurulu Üyesi Halim Mete, Rize’de vatandaşlarla kahvaltıda bir araya geldi.

Ak Parti iktidarlarından önceki sağlık sektörünün içinde bulunduğu kötü durumu anlatan Karal, Rize’de ve Türkiye’nin birçok yerinde vatandaşların olumsuz koşullarda tedavi olmaya çalıştıklarını söyledi. Karal, sağlık alanındaki olumsuz uygulamaları değiştirdiklerini ve dünyanın en modern sağlık yatırımlarını yaptıklarını söyledi.

Hastanelerdeki vahim durumdan bahseden Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, iktidara geldikten sonra bu tabloyu ortadan kaldırdıklarını belirterek, “3 Kasım 2002 yılında ilk ziyaret ettiğimiz yer Rize sigorta hastanesi olmuştur. Hastanenin koğuşlarında 12 kişilikti. Televizyonmuş, klimaymış, her odada tuvalet banyo öyle bir şey zaten yok. Başhekimden ameliyathaneyi bize göstermesini istedik. Kendisi bize ameliyathanenin çok kötü bir durumu olduğunu söyledi. Zorladık ve o zamanki milletvekilimizle birlikte girdik içeriye. Ameliyathanenin köşesinden su damlıyor. Ameliyat esnasında hastaya oksijen vermek için kullanılan oksijen tüpleri pas tutmuş. Zaten ameliyathanede klima diye bir şey yok. Ameliyat masası olarak da iki tane beşe on kalası koyup üzerine kalınca bir muşamba sermişler” dedi.

Karal, Türkiye’de sağlık sektöründe büyük atılımlar yaptıklarını belirterek, “Ülkemize yaptığımız en büyük iyiliklerden bir tanesi sağlık reformudur arkadaşlar. Bu, bu gün dünyanın birçok ülkesinde bile yoktur. Geçen hafta Ortapazar Mahallesi’nde 77 yaşındaki bir amcayı evinde ziyaret ettim. Amcamız bana; “Ben Almaya’da yıllarca kaldım Türkiye’de uygulanan sağlık sektöründeki bu anlayış Avrupa’yı geçmiştir” dedi. “ diye konuştu.

 

 

Halim Mete konuşmasında, “Rize Türkiye’nin en önemli illerinden bir tanesi olacaksa, turizm artacaksa Ovit Tüneli, Havaalanımız ve Lojistik Merkez sayesinde olacaktır. Seçimlerde Türkiye birinciliği almalıyız” dedi.

Kahvaltı programına Karayolları 10. Bölge Müdürü Selahattin Bayramçavuş, İl Başkan Yardımcıları, yönetim kurulu üyeleri ve Belediye Meclis Üyeleri katıldı.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın