Ayar, “Recep Tayyip Erdoğan’ın ilkeleri doğrultusunda siyaset yapmaya devam edeceğiz”

Ayar, “Recep Tayyip Erdoğan’ın ilkeleri doğrultusunda siyaset yapmaya devam edeceğiz”

 

 

Ak Parti Rize Milletvekili Adayı Hikmet Ayar, kendilerine yöneltilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasına sığınarak siyaset yapıyorsunuz eleştirilerine yönelik olarak, katıldığı televizyon programında, “Recep Tayyip Erdoğan’ın ilkeleri doğrultusunda siyaset yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Ak Parti Rize Milletvekili Adayı Hikmet Ayar, siyasi anlayışlarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı örnek aldıklarını ifade ederek, “Birileri bizi Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasına sığınarak siyaset yapmakla suçluyorlar. Ezber bozacağım. Evet, biz Recep Tayyip Erdoğan’la siyaset yapıyoruz. Birileri hayır öyle değil dememi bekliyor olabilir. Biz Recep Tayyip Erdoğan’la siyasete başladık. Sayın Cumhurbaşkanımız bizim kurucu ve doğal liderimizdir ve öyle kalacaktır. Milletimizin desteği o oranda olursa da, inşallah seçimlerden sonra da yapacağımız anayasal düzenlemeyle kendisini Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk devlet başkanı yapma yolundaki siyasi tavrımızı zaten açıklamış bulunmaktayız” dedi.

Ayar, “Bu meyanda Recep Tayyip Erdoğan’ın ilkeleri doğrultusunda siyaset yapmaya devam edeceğiz. Birileri istemese de, birileri bunu yadırgasa da böyle olmaya devam edecek. Recep Tayyip Erdoğan Türkiye’nin önünü açan bir insandır” dedi.

Ayar, “Rizeli hemşerilerimiz de Recep Tayyip Erdoğan’a oy verir gibi AK Parti’ye oy veriyorlar. Bunu isteseler de istemeseler de hemşerilerimizin kafasından silemezler”

AYAR, TOPLU AÇILIŞ TÖRENİNİ DEĞERLENDİRDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rize Cumhuriyet Meydanı’nda katılmış olduğu Toplu Açılış Töreni’ne değinen Ayar, “Merkezi hükümetin ve devletin planladığı yatırımların toplu açılış programıydı. O programda 30 dolayında tesis açılmıştır. O tesislerin sahibi olan devletin kurumlarının da kendi mensuplarını oraya davet etmesi kadar doğal bir şey olamaz” dedi.

Rize dışından insanların toplu açılış törenine getirildiği iddialarına cevap veren Ayar, “Çok net söylüyorum. Kendi arzu ve istekleriyle üç beş kişi gelmiş olabilir. Bunu bir tarafta istisna tutuyorum. Hiçbir organizasyonla, Rize dışından hiç kimse Rize’ye gelmemiş, getirilmemiştir. Arhavi’den, Hopa’dan geleceğiz diyenler olmuştur. Organizasyon konusunda yardımcı olur musunuz diye sorduklarında da, kendi özel araçlarınla gelin tarzında cevap vermişizdir” diye konuştu.

AYAR, “O’NUN DA GÖNLÜNDE BİR ASLAN YATIYORDUR. BUNU KİMSE İÇERİSİNDEN SÖKÜP ALAMAZ”

AK Parti Rize Milletvekili Adayı Ayar, “Sayın Cumhurbaşkanımız elbette hukuki tablo içerisinde partili bir Cumhurbaşkanı değildir. Fiili olarak AK Parti’nin kurucusu, 12 yıldır partinin başında bulunan bir isim olarak Cumhurbaşkanlığı makamına geçmiştir. Bu gün Türkiye’de a’dan z’ye herkesin, Sayın Kılıçdaroğlu ve Sayın Bahçeli de dahil olmak üzere, AK Parti denildiği zaman Tayyip Erdoğan akıllara gelir, Tayyip Erdoğan denildiği zaman da AK Parti akıllara gelir. Bu yadsınamaz bir gerçektir. Önemli olan Sayın Cumhurbaşkanımız’ın icraatlarında particilik yapıyor mu yapmıyor mu? Böyle bir şeyi kimse söyleyemiyor. Kendisinin de ifade ettiği gibi elbette onun da gönlünde bir aslan yatıyordur. Bunu kimse içerisinden söküp alamaz”

“MÜHÜRLENEN MHP SEÇİM KOORDİNASYON MERKEZİ DEĞİL DÜĞÜN SALONUR”

MHP seçim bürosunun kapatılması konusuna değinen Ayar, “Birbirlerinin yakını olan mülk sahipleri ihtilaflarını bu sahaya taşımışlardır. Bir miktar da hukuki zorlamayla, şikayet mekanizmasını çalıştırmak suretiyle, belediye yönetimini bu kararı almaya mecbur tutmuşlardır. Bu anlaşmazlık bir parti tarafından oranın SKM (Seçim koordinasyon merkezi) olarak kiralanmasından önce çözülmeliydi veya mühürlenecekse de önce mühürlenmeliydi. Eğer orası bir partinin SKM’si haline getirildiyse ve ondan sonra hukuken mühürlenmesi gerekiyor ise bile, yine belediye yönetimimiz bunu bir miktar erteleyip, seçimden sonra mühürlemeliydi. Orada mühürlenen SKM faaliyetleri değil, Belediye Başkanı’nın da açıkladığı gibi, düğün salonu işletmesidir” şeklinde konuştu.

AYAR, “KENDİ TABANINDAKİ OYLARINI TUTAMADIKLARINI GÖRMELERİ LAZIM”

“Ben MHP’li kardeşlerime şunu tavsiye ediyorum. Çok üzülerek söylüyorum. Daha önceki seçimlerde de bunu kendileriyle paylaştım. Alanda ölçümler yapsınlar, çok fazla masraf gerektirmiyor, anket yapsınlar. Kendi durumlarını görsünler. Kendi tabanındaki oylarını tutamadıklarını görmeleri lazım. Kendi tabanlarını bu tür polemiklerle tutamayacaklarını bilmelidirler. Taban ne istiyor, onlar ne veriyor. Bunu görsünler” dedi.

 


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın