Havalimanı Rize Dağlarını Dünya’ya Açacak

Havalimanı Rize Dağlarını Dünya’ya Açacak

 

 

Rize-Artvin Havalimanın yapımının tamamlanmasıyla birlikte Kaçkar Dağları dünyanın birçok yerinden gelen turistlerin uğrak yeri haline gelecek.

Bölgede önemli ölçüde ekonomik getiri yapması beklenilen havalimanı sayesinde turizm faaliyetleri de gelişme gösterecek. Rize’de ulaşımın kara ve hava yoluyla iyileştirilme çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Gümrük ve Ticaret Eski Bakanı Hayati Yazıcı, AK Parti Milletvekilleri Hasan Karal ve Nusret Bayraktar Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde düzenlenen Pastacılık Festivaline katıldı. Ardından Ayder Yaylasını ziyaret eden heyet burada turistlerle sohbet etti.

OVİT TÜNELİ VE HAVALİMANI TURİZMİN BEL KEMİĞİ

 

 

Rize’de yapılan dev projelerin birbirini destekler nitelikte olduğunu vurgulayan Yazıcı, “Dünyadaki önemli turizm merkezlerine bakıldığında ulaşım imkanlarının üst sevilerde olduğunu görmekteyiz. Rizemizde bulunan yaylalar, kaplıcalar ve çeşitli doğal güzellikler dünyaki benzerleriyle kıyaslandığında önemli ölçüde öne çıkmaktadır. Dünyadaki doğa severlerin dikkatini buraya çekmeyi başarmamız yetmiyor, bunun için rahatlıkla gelmelerini de sağlamalıyız. Ovit Tüneli ve Havalimanı buna hizmet edecektir. Yılın 12 ayında yapılabilen farklı turizm faaliyetleri sayesinde bölgede önemli bir gelir alanı oluşacaktır” dedi.

TURİZME ALTYAPI DESTEĞİ

Rize’ye gelen Arap turistlerle sohbet ettiğini ve turistlerin bölgeyi çok beğendiğini söyleyen Karal, “Arap turistlerle karşılaştıkça sohbet etme imkanı buluyorum. Bölgemizin doğal güzelliklerini çok beğeniyorlar. Ulaşım ve konaklama imkanlarımızı geliştirmek için alt yapı çalışmalarına hız kazandırdık. Havalimanı sayesinde gerekli destekleri sağlayıp turizm sektöründe büyüme hedefliyoruz” diye konuştu.

YAYLARA ULAŞIM, YAPILAN YENİ YOLLARLA İYİLEŞİYOR

Çamlıhemşin-Ardeşen arasında yapılacak olan duble yolun turizme katkılarından bahseden Bayraktar, “İki ilçemiz arasında yapımına başlayacağımız duble yol sayesinde ulaşım hızlanacak, bölgedeki ekonomik faaliyetler artış gösterecektir. Ayrıca yapımına devam edilen Yeşil Yol projemizle de Samsun’dan Sarp’a kadar bütün yaylarımız birbirine bağlanacaktır. Adeta cennetten bir köşe olan Kaçkar Dağlarımız insanların rahatça ulaşabileceği bir yer olacaktır” şeklinde konuştu.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın