Turizm Yeşil Yol İle Hayat Bulacak

Turizm Yeşil Yol İle Hayat Bulacak

 

 

AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak “Karadeniz’de 8 İli Birbirine Bağlayan Ve Rize’de 612 Km’lik Bir Yol Hattı Oluşturan Yeşil Yolun Tamamlanması İle Birlikte Rize’miz Turizm Sektöründen Hak Ettiği Katkıyı Alacaktır” Dedi

AK Parti hükümetleri döneminde projelendirilip yapımına başlanan yeşil projesinin hızla devam ettiğini belirten Rize Milletvekili Adayı Osman Aşkın Bak, “Karadeniz’in yaylalarını 1500-2000 rakımlarında birbirine bağlayan Yeşil Yol projesi kapsamında Rize’de 612 km’lik bir yol hattı oluşturuluyor. 2013-2014 yılları arasında yeşil yol yapımı aşamasında toplam 12 milyon liralık yatırım yapıldı. 2015’de İl Özel İdaremiz, ilçe belediyelerimiz ve Karayolları Genel Müdürlüğümüz bütçelerinden 17 milyon liralık yol yapım çalışmaları devam ediyor” dedi.

Rize havalimanı ile paralel ele alındığında Yeşil Yol’un Rize’de doğrudan ve dolaylı olarak istihdama çok büyük bir katkı sağlayacağının altını çizen Bak; “Yeşil Yol projesi tamamlandığında güzergah üzerindeki turizm merkezlerinde otel, motel, pansiyon ve restoranların sayısı artacaktır. Rize’mizi ziyaret eden turistlerin geceleme miktarı artacaktır. Hepsinden önemlisi Yeşil Yol güzergahında yapacağımız kış turizm merkezleri ile turizmi 12 aya yayacağız. İşletmelerimiz yaz sezonunda çalışıp kışın iş yerlerini kapamak zorunda kalmayacak” şeklinde konuştu.

 

 

 

 


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın