Karal, “Ovit Tüneli’nin Yüzde 70’ini Tamamladık”

Karal, “Ovit Tüneli’nin Yüzde 70’ini Tamamladık”

 

 

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal ve Ak Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı Rize’nin Kalkandere ilçesinde vatandaşlarla bir araya geldi.

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, vatandaşlara Rize’nin Ovit Tüneli’yle birlikte iç bölgelerin bir kapısı konumuna geleceğinden bahsetti.

KARAL, “167 YILLIK RÜYA GERÇEKLEŞİYOR”

 

 

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal Kalkandere’de yapmış olduğu konuşmada, Ovit Yolu güzergahının önemine değinerek, “Önümüzdeki yıllarda bu güzergah Türkiye’nin en işlek yollarından bir tanesi olacaktır. Karadeniz’in doğuya, güneydoğuya, Kafkaslara, Suriye, Irak, Filistin, Ürdün, Lübnan’a olan bağlantısı bu yol üzerinden olacaktır. Bu eser 167 yıllık hayalin bir ürünüdür. Osmanlı’nın son padişahlarından Abdülmecit Han’ın “Karadeniz’in iç bölgelerle bağlantısı ancak Ovit’le kaimdir” dediği ama hiç kimsenin cesaret edemediği bu eseri, vatandaşlarımızın bizim arkamızdaki dik duruşla beraber başlattık ve projenin 3’te 2’lik bölümünü tamamladık. Ovit Tüneli’nin yüzde 70’ini tamamladık. Dünyanın en büyük ikinci tünel projesidir” dedi.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

  1. 0 0
    {usertitle}

    m.kadıoğlu

     3 Haziran 2015 10:52
         

    Rize için bir şans Hasan vekilimiz

Yorum Yapın