ÇAY KOYUN İKİNCİ YARI BAŞLIYOR

ÇAY KOYUN İKİNCİ YARI BAŞLIYOR

 

 

Günlerdir iç ve dış basında sayısız köşe yazısı yazıldı, çizildi…

Görünen yüzünde sadece Türkiye’nin seçimi olan 7 Haziran milletvekilliği seçimi görünmeyen yüzünde bütün dünyanın seçimiydi (görmek isteyenlere tabiki!).

Seçimden günler önce başladı köşe yazarları, olası senaryoları tek tek yazdılar, birçok seçenek belirlendi ve dış basın da bu konuyu yakından takip etti-Guardian, New York Times….- zira etmeseydi Facebook o güne ABD, İngiltere, İskoçya ve Hindistan ile Avrupa Birliği Parlamentosu'ndaki çeşitli seçimlerde uyguladığı “Oy Veriyorum Butonu” eklemezdi, aslında biz hiç fark etmeden bir ankete katılmış olduk böylece; “Seçmen ne düşünüyor?” sorusunun cevabını çok kolay biçimde bizden almış oldular çünkü sokakta sorsalar asla durup cevaplamayacaktık! İstedikleri soruların cevabını açık uçlu bir biçimde onlara verdik hem de fotoğraf belgeli! Her şey bununla da bitmedi bu seçimin sonucu da takip edilecekti; "Yeni bin yılın Selahaddin Eyyübi'si son metroda durduruldu", "Sultan'a şamar.”, “ Türkiye'de heyelan ve dönüm noktası" , "Erdoğan, Türkiye'deki seçimlerde küçük düşürüldü", "Nihayet Türkiye eski güçsüz dönemine geri döndü" manşetleri atılmaya başlandı.

Kabul 7 Haziran akşamı hepimiz şok olduk, beklemiyorduk ve kabullenmek istemedik, çok sinirlendik, gözümüz bir şey görmedi ve pek çoğumuz o gece uyuyamadı! Sosyal medya hesaplarımızda düşüncelerimizi paylaştık; birilerini kırabileceğimizi düşünmeden genellemeler yaparak… “Şimdi ne olacak?” sorusunu yönelttik ve olasılıkları tartışmaya başladık, birçokları “koalisyon ne demektir” i araştırmaya başladı çünkü sadece duymuştu hiç yaşamamıştı, yaşayanlar ise sadece sustu çünkü yaşadıklarını bir kendileri biliyordu…

Unutulan bir şey vardı; 7 Haziran akşamı Hoca’mızın balkon konuşmasında "Yarın yeni bir güne 'YA ALLAH BİSMİLLAH' diyerek başlayacaksınız" cümlesinde verdiği mesaj ve Reis’in hala Cumhur-un Reisi olduğu!

Mensubu olduğumuz ve olmaktan gurur duyduğumuz partinin düsturları içinde üzüntüye, yenilmişliğe, moral bozuntusuna, yeis’e kapılmak yok çünkü biz 2002 öncesini yaşayıp o tarihte davasına sımsıkı sarılan neslin evlatlarıyız, öncesini pek bilmeyiz ama çokça dinledik ve bir daha o günlere dönme düşüncesin de değiliz!

Sözün kısası; Çay Koyun İkinci Yarı Başlıyor…

Meryem Börekçi

@MeryBrkc


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın