Mehmet Aslankaya Gemileri Yaktı!

Eski CHP Rize İl Başkanı ve Genel Başkan danışmanı Mehmet Aslankaya genel başkanın derhal istifa etmesi gerektiğini söyledi.

 

 

 

  GÖREVDEN ALINAN CHP'Lİ İL BAŞKANI PARTİSİNİ ELEŞTİRDİ
- SEÇİM ÖNCESİ GÖREVDEN ALINAN CHP RİZE İL BAŞKANI MEHMET ASLANKAYA:
- "BİR KİŞİ 5 DAKİKADA CUMHURİYET HALK PARTİLİ OLAMAZ"
- "KILIÇDAROĞLU, ANAP'IN MEMURU, YAKIN TARİHTE CHP’NİN ÜYESİ OLMUŞTUR. BUNLAR BU PARTİNİN İLKELERİNİ BİLMEZLER"

Seçim öncesi görevinden alınan CHP Rize İl Başkanı Mehmet Aslankaya, bir kişinin CHP’li olabilmesi için CHP’nin fikirlerini benimsemiş olması gerektiğini belirterek, 5 dakikada CHP'li olunamayacağını söyledi.
Aslankaya, "Cumhuriyet Halk Partisini kuran Ulu Önderimiz Atatürk’e kefere diyen adamların kalkıp da CHP’yi yeniden dizayn etmeye kalkmaları bu partiye yapılan en büyük ihanettir" diyerek CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu'na yüklendi. Kılıçdaroğlu'nu da eleştiren Aslankaya, "Bu partinin başına atama ile getirilen devlet memuru, CHP’nin nerede olduğunu bilmediği gibi ANAP’ın bir memurudur. Bu kişiler, seçimle gelmiş kişileri iki dudaklarının arasından çıkan sözlerle görevlerinden almanın hesabını bir gün öderler" dedi.
Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu’nun CHP Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilmesine itiraz eden CHP Rize İl Başkanı Mehmet Aslankaya, Bekaroğlu’na karşı tutumu sürünce isteği dışında Rize İl Başkanlığı görevinden alınarak Ankara’da CHP Genel Başkan Danışmanlığı görevine atanmıştı. Yeni görevini kabul etmeyen Aslankaya yönetimi ile birlikte istifa edip, seçim süreci boyunca her hangi bir açıklama yapmamıştı.
Aslankaya, geçtiğimiz gün düzenlediği basın toplantısı ile suskunluğunu bozarak CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve Bekaroğlu hakkında açıklamalarda bulundu.

"KILIÇDAROĞLU’NU MİTİNG YAPTIRMAK İSTEMEDİLER"
Aslankaya yaptığı açıklamada, seçim sürecinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Rize’ye gelişinin oy oranını olumsuz etkilemesinden korktukları için yeni il yönetiminin Kılıçdaroğlu’nu Rize’ye getirtmediği iddia etti. Aslankaya, “Seçimden önce İl Başkanlığı görevimden alınıp Genel Başkan Danışmanlığına atandığımda yaptığım açıklamada seçim süreci boyunca konuşmayacağımı belirtmiştim. Açıklamalarımı seçimden sonra yapacağımı söylemiştim. Artık konuşmanın zamanı geldi. Seçimde partimin aldığı oy oranı bir başarı göstergesi değildir. 2001 seçimlerinden daha düşük oy almamız bizi rahatsız etmiştir. Rize’de ise 37 yıl geçmesine rağmen yeniden bir milletvekili alamayışımız hepimizi üzmüştür. Kamuoyunda seçimde parti için çalışılıp çalışılmadığı yönünde dedikodular var. Bunlara aldırış etmiyorum. Bu tür dedikoduları siyasi bilinci olmayan küçük fikirli insanlar konuşur. CHP’de her hangi bir kademede görev alan bir kişinin ilk önce Genel Başkana saygılı olma zorunluluğu vardır. Eğer bir aday veya yönetim çalışmalarında Genel Başkanın resmini dahi kullanmaktan korkuyor, Genel Başkana kendi ilinde miting yaptırmıyorsa bu kişilerin CHP’liliğini tekrar gözden geçirmeleri gerektiğini düşünüyorum. Genel Başkan ile görüntü vermekten kaçınmak onu sevmedikleri anlamına geliyor. Biz bu süreci yaşadık“ dedi.

"ATATÜRK’E HAKARET EDEN ADAM CHP’Yİ DİZAYN EDİYOR"
Aslankaya yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu’nu işaret ederek, “Bir kişi 5 dakikada Cumhuriyet Halk Partili olamaz. Bir kişinin CHP’li olabilmesi için CHP’nin fikirlerini benimsemiş olması gerekir. Eğer siz altı okun ne alama geldiğini bilmiyorsanız, Cumhuriyet Halk Partisini kuran Ulu Önderimiz Atatürk’e kefere diyen adamların kalkıp da CHP’yi yeniden dizayn etmeye kalkmaları bu partiye yapılan en büyük ihanettir. Bu kişinin kim olduğunu herkes biliyor” dedi.

"KILIÇDAROĞLU, ANAP’IN MEMURU"
Aslankaya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na “ANAP’ın memuru” benzetmesi yaparak, “CHP içinde yeni bir hareket başladı. Muhalif olan il başkanları ve kurultay delegeleri seçimlerde alınan başarısızlıktan dolayı parti’yi olağan üstü kurultaya götürürler dile ilçe başkanları görevlerinden alınmaya başlamıştır. Bu partinin başına atama ile getirilen devlet memuru, CHP’nin nerede olduğunu bilmediği gibi ANAP’ın bir memurudur. Yakın tarihte CHP’nin üyesi olmuştur. Bunlar bu partinin ilkelerini bilmezler. Bu kişiler, seçimle gelmiş kişileri iki dudaklarının arasından çıkan sözlerle görevlerinden almanın hesabını bir gün öderler. Kendi yerlerini sağlamlaştırmak için demokratik olmayan bu uygulamaya devam etmektedirler” şeklinde konuştu.
Aslankaya, “Ben işleyen süreçte AK Parti ile CHP’nin hükümet kurmasına ihtimal vermiyorum. Olsa olsa TBMM Başkanını birlikte seçen AK Parti ve MHP birlikte hükümet kurarlar. 8-9 ay sonra da yeni bir seçim olabilir. CHP yapılacak bu erken seçimde iktidar olmak istiyorsa parti içinde yeniden bir yapılanma olması gerekir. Genel Merkez tepeden aşağı değiştirilmelidir. Bu hususta ben eski il başkanı olarak, yeni atandığım Genel Başkan Danışmanlığı görevini de kabul etmiyorum ve yapmıyorum. Ben Genel Başkana ‘Mehmet Bekaroğlu’ndan bu partiye Genel Başkan Yardımcısı olmaz’ demiştim. Böyle bir adamın bu partiyi yaralayacağını düşünüyordum. Bunu seslendirdiğim için görevimden alındım. CHP’ye yapanlar bir gün bunun hesabını verecektir. Yaşananlar dolayısı ile partimize küsmeyeceğiz. Partimizi iktidara taşıyacak kadroların parti içinde oluşturulması için savaşmaya devam edeceğiz. CHP çadırlarda ve otel balkonlarında kurulmuş bir parti değildir. Bugün ise il yönetimde AK Parti’ye taşeronluk yapanlara yönetim sorumluluğu verilmiştir. Bu partide Mehmet Bekaroğlu’nu bu partiye Genel Başkan Yardımcısı yapanlar gitsin Şevki Yılmaz’ın yanına kaçsınlar. Biz Atatürk düşmanları ile aynı çatı altında siyaset yapamayız. Biz kurultayda çıkacağız. Bunları konuşacağız” dedi.

 

 

 

   


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın