STK’lardan CHP Adayına Tepki

STK’lardan CHP Adayına Tepki

 

 

Rize sivil toplum kuruluşu temsilcileri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında “Tayyip Efendi” şeklinde yakıştırmalarda bulunan CHP Rize Milletvekili adayına tepki gösterdi. STK temsilcileri tepkilerini “Talihsiz bir açıklama”, “Halkın sağduyusu gezicilere prim vermemiştir, vermeyecektir”, “Varsa projeleri anlatsınlar, mesnetsiz açıklamalarda bulunmaktan vazgeçsinler” şeklinde dile getirdiler.

TÜMSİAD BAŞKANI FİL, “TALİHSİZ BİR AÇIKLAMA”

Tümsiad Rize Şubesi Başkanı Abdülbaki Fil, “Bunu çok talihsiz buluyorum. Cumhurbaşkanımız Rize’nin evladıdır. Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanıdır. Herhangi bir sivil, siyasi kimliği yoktur. Geçmişteki siyasi kimliği O’nun geçmişinde kalmıştır. Bizim evladımızdır. Rize’nin evladıdır, bizim Cumhurbaşkanımızdır. Doğrusu bu şekilde seviyesi düşük cümlelerle Türkiye Cumhuriyeti’nin en başındaki insana “Tayyip Efendi” şeklinde ithamlarda bulunmayı yadırgıyorum. Bunun da bizlere bir şey kazandıracağını düşünmüyorum. Türkiye’mizin bu gibi gerginliklere girmemesi gerektiğine inanıyorum. Bunun da cevabını Rizelilerin ilgili kişilere, muhattabı olan kişilere de vereceğine inanıyorum” dedi.

FİL, “EĞER “GEZİ” GÜZEL BİR ŞEY İSE HALK BUNUN CEVABINI SEÇİMLERDE RİZE’DEN VERİR”

Fil, “Gezi olayların Türkiye’ye maliyeti nedir?     Bunu bir esnaf, tüccar ve STK Başkanı olarak hem bizler biliyoruz, vatandaşlarımız da biliyor. Dolar 2 bin liradan, 3 bin liraya çıktı. Faizler 4 buçuktan, 12’lere çıktı. “Gezi”’nin maliyeti belli. Eğer “Gezi” güzel bir şey ise halk bunun cevabını seçimlerde Rize’den verir. Eğer “Gezi”’de güzel şeyler olduysa, bunu halk değerlendirecektir ve seçim sonucuna da bu olumlu yada olumsuz yansıyacaktır. Eğer olumlu bir girişim olduğunu, halkın lehine güzel bir girişim olduğunu söylüyorsa 1 Kasım’daki seçimlerde ortaya çıkacaktır. O zaman kimlerin yanıldığı, kimlerin doğru, kimlerin yanlış yaptığı ortaya çıkacaktır. Bu açıklamaları talihsiz olarak buluyorum” diye konuştu.

MÜSİAD BAŞKANI DABAK, “HALKIN SAĞDUYUSU GEZİCİLERE DE PRİM VERMEMİŞTİR, VERMEYECEKTİR”

Müsiad Başkan Mahmut Dabak, “Bazı istenmeyen ve istemediğimiz, halk tarafından da takdir görmeyen ifadeler siyasilerin ağzından duyuluyor. Özellikle Cumhurbaşkanımıza dil uzatmalar, Türkiye’de her iki seçmenden bir fazlasının oyunu, takdirini almış Cumhurbaşkanımızı yıpratma, ona dil uzatma, onu tartışır hale getirme davranışları asla bizim tarafımızdan tasvip edilebilir bir durum değildir. Türkiye yaklaşık 13 yıllık bir istikrarı Recep Tayyip Erdoğan’ın sayesinde geçirdi. 7 Haziran seçimleri sonuçlarından aldığımız ders şudur ki; Artık istikrar bozulduğu takdirde bizim bir Suriye, bir Libya, bir Irak olma ihtimalimiz yüksek hatta onlardan daha kötü oluruz. Onların sığınacakları bir kapıları vardı Türkiye’ye geldiler. Bizim sığınacağımız bir kapı da yok. Biz ya ölürüz ya ölürüz. Başka bir seçeneğimiz de yok. İmparatorluğunu yıkmaya gelenler hiç kusura bakmasınlar onların milletin üzerinde nasıl baskı unsuru oluşturduklarını tarih yazıyor. Bunu konuşan insanlar tarihi yeniden okusunlar bir baksınlar temsil ettikleri zihniyet halkın üzerinde nasıl bir baskı rejimi kurmuştur. İnançlar üzerinde nasıl baskı rejimi kurmuştur. Halkan vergi alarak, oy alarak halkı hiçe sayan zihniyeti temsil ettiklerini unutmasınlar. Artık millet uyanmıştır. Köprünün altından geçen sular bitmiştir. Bu millet eski oyunlara asla gelmeyecektir. Millet her şeyi görüyor ve biliyor. İnşallah Cumhurbaşkanımızı hem Rize’mizde hem ülkemizde hem de bu coğrafyada bir lider olarak görüyoruz ve görmeye de devam edeceğiz. Çünkü Recep Tayyip Erdoğan’ın düşüncesi, yaşantısı, dünyaya bakışı, ahiret algısı aynen bu halkın düşüncelerini yansıtmaktadır. Aslında Recep Tayyip Erdoğan’da her insan kendinden bir parça görmektedir. Tayyip Erdoğan’ın yıpratılmaması lazım. Buna zaten halk da müsaade etmez. Vicdan da müsaade etmez. Buna yeltenenler hezimetle karşılaşacaklar. Bunu da bilmelerini isterim” dedi.

DABAK, “BUNLAR GEZERLER ZATEN BAŞKA BİR ŞEY YAPMAZLAR”

Dabak, “Gezi olayını yapan zihniyetler zaten bu gün Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a dil uzatan zihniyettir. Bunlar gezerler zaten başka bir şey yapmazlar. Gezmekten başka bir sorumlulukları da yoktur. Gezicilerin siyasette bir partide temsil edilmeleri, halktan oy istemeleri doğaldır ama sandıktan çıkan sonuçlar Gezicilere millet alkış mı tutmuştur, nefret mi etmiştir onu gösterecektir. Gezicilerle kol kola olmaları doğaldır. Halkın sağduyusu gezicilere de prim vermemiştir, vermeyecektir” şeklinde konuştu.

TİCARET BORSASI BAŞKANI ERDOĞAN, “VARSA PROJELERİ ANLATSINLAR, MESNETSİZ AÇIKLAMALARDA BULUNMAKTAN VAZGEÇSİNLER”

Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan ise yapmış olduğu açıklamada, “Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı’na yapılan bu yakıştırmayı kınıyorum. Varsa projeleri anlatsınlar, mesnetsiz açıklamalarda bulunmaktan vazgeçsinler. Türkiye’nin Recep Tayyip Erdoğan sayesinde gelmiş olduğu nokta, sağlamış olduğu istikrar ortadadır. Ekonomik olarak büyümenin yanı sıra insan hak ve hürriyetlerinde yaşanan gelişmeler tüm kamuoyu tarafından bilinmektedir. Yapılan bu yakışıksız açıklamalar seviyelerini ortaya koymaktadır” dedi.

Erdoğan, “Gezi olaylarına önderlik etmiş bir zihniyete sahip olan insandan yapıcı işler beklemek mümkün değildir. Gezi olaylarının Türkiye’ye faturası, ekonomiyi getirdiği nokta bütün vatandaşlarımız tarafından bilinmektedir. 1 Kasım seçimlerinde vatandaşlarımız bu kişilerle ilgili düşüncelerini sandıklara yansıtacaklardır” diye konuştu.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın