Karal “Çay Sektörünün Dünyadaki En Önemli Eserlerinden Bir Tanesi Olacak”

Karal “Çay Sektörünün Dünyadaki En Önemli Eserlerinden Bir Tanesi Olacak”

 

 

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal İyidere’de yapımı devam eden dünyanın en modern ve en kapasiteli çay paketleme fabrikası inşaatında incelemelerde bulundu.

Milletvekili Karal yatırımları incelemeye devam ediyor. Kalkandere ve İkizdere bölgelerindeki yatırımları inceleyen Karal Rize’deki bir başka yatırım olan İyidere’deki dünyanın en modern çay paketleme fabrikası inşaatında incelemelerde bulunarak,  inşaatın son durumu hakkında bilgiler aldı.

Karal’a incelemeler sırasında AK Parti İyidere ilçe başkanı Talat Tüfekçi, İyidere Belediye Başkanı Ahmet Mete, Çaykur Genel Müdür Yardımcısı Süleyman Pınarbaş, AK Parti Kalkandere ilçe başkanı Hasan Ayyıldız,  İyidere ve Kalkandere il genel meclis üyeleri eşlik etti.

İyidere’de yapılan fabrikanın çay sektörünün dünyadaki en önemli eserlerinden bir tanesi olduğunu belirten Karal, “Dünyanın en kapasiteli ve en modern paketleme fabrikasını burada yapıyoruz. Yaklaşık 300 milyon’luk bir değeri var. Yapılacak olan bu çay paketleme fabrikası ve hemen yanındaki turizm tesislerini ziyaret eden yerli ve yabancı turistler hem çay hakkında bilgilenecekler hem de çayın paketlenmesini ve çayın tanıtımı konusunda gerekli bilgilere sahip olacaklar. Burası Dünyanın en son teknolojisiyle imal edilen bir çay paketleme fabrikasıdır. Aldığımız bilgilere göre bu yıl sonuna doğru inşaat işlerinin tamamlanması ve önümüzdeki yıl da inşallah hizmete açılmasını bekliyoruz. Buranın hemen bitmesini istiyoruz ki Rize’deki paketleme fabrikasını buraya taşıyıp paketleme fabrikasının olduğu yerde üniversitemizin farklı birimlerini orada inşa edeceğiz.” dedi

 

 

Yapılacak fabrikayla birlikte Rize’nin batı yakasının canlanacağını ifade eden Karal, “Burada yapılacak olan bu tesis şehrimizin batı yakasına çok farklı bir anlam kazandıracak. Buranın büyümesine, gelişmesine, şehirleşmesine ve buradaki ticari faaliyetlerin daha da canlanmasına zemin hazırlayacak. Ayrıca Rize merkezdeki trafik yoğunluğunun azalmasını da zemin hazırlayacaktır. Ovit güzergâhı üzerinden doğuya, güneydoğuya ve Kafkaslara gidecek olan insanlarımız öncelikle buraya uğrayacaklar. Burada çayı tanıyacaklar. En güzel çaylarımızdan satın alıp yollarına devam edeceklerdir.” diye konuştu

Çaykur Genel Müdür Yardımcısı Süleyman Pınarbaş Çay paketleme fabrika inşaatın hızlı bir şekilde devam ettiğini belirterek, “ Çay paketleme fabrikamız dünyada emsali olmayan birçok yeniliği içerisinde barındıran dev bir fabrikadır. İnşaatımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Bin ton kapasiteli bir fabrikadır. Sadece bir üretim yeri değil aynı zaman da bir teşhir yeridir.” İfadelerini kullandı.

İyidere Belediye Başkanı Ahmet Mete ise, “Dünyanın en büyük ve en modern çay paketleme fabrikası bölgemize yapılıyor. İlçe olarak bundan çok mutluluk duyuyoruz. Cumhurbaşkanımızın milletvekillerimizin, Çaykur genel müdürümüzün çok emeği var. Ben hepsine çok teşekkür ediyorum. İnşallah bir yıl içinde fabrikamızın inşaat aşaması bitecektir.” diye konuştu.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın