CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ARTVİN'DE

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ARTVİN'DE
- YUSUFELİ BARAJI'NIN YAPIM ÇALIŞMALARI İLE YENİ YUSUFELİ YERLEŞİM YERİNİ HELİKOPTERLE HAVADAN İNCELEYEN ERDOĞAN, YUSUFELİ İLÇESİ'NDE VATANDAŞLARA HİTAP ETTİ
- CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN:
- "ARAÇLARINDA SİLAH TAŞIYANLAR, TABUTLARINDA SİLAH TAŞIYANLAR ŞİMDİ TÜRKİYE'DEN KAÇMAYA BAŞLADILAR"
- "YARIN LANET İLE ANILANLARDAN DEĞİL RAHMET İLE ANILANLARDAN OLMAK İSTİYORUZ"

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün parlamentoda dokunulmazlıkların kaldırılması ile milletin dediğinin olduğunu belirterek "Milletimiz ne istiyordu ? Diyordu ki biz, bu millete ihanet edenleri Türk milletinin parlamentosunda görmek istemiyoruz. İşte dün parlamentoda milletimizin dediği oldu...Dün araçlarında silah taşıyanlar, tabutlarında silah taşıyanlar şimdi Türkiye'den kaçmaya başladılar, niye kaçıyorsunuz" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün öğle saatlerinde geceyi geçirdiği Rize'nin Güneysu ilçesindeki evinden ayrılarak helikopterle Artvin'in Yusufeli ilçesine geçti. Yapımı devam eden, bittiğinde ise Türkiye'nin birinci, dünyanın ise 3. en yüksek barajı olacak olan Yusufeli Barajı inşaatı ile mevcut ilçe merkezinin sular altında kalacak olması nedeniyle ilçe merkezinin taşınacağı yeni Yusufeli'nin kurulacağı alanı havadan inceleyen Erdoğan, ardından ilçe merkezinde vatandaşlara hitap etti.
Beraberindeki bakanlar Veysel Eroğlu, Faruk Çelik, Süleyman Soylu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile birlikte vatandaşların huzuruna çıkan Erdoğan, konuşmasına "Önce bu akşam bildiğiniz gibi Leyle-i Berat. Rabbim Leyle-i beratınızı, beratımızı mübarek eylesin. Terörle mücadelede Rabbim inşallah bir an önce zafere ulaştırsın" diyerek başladı.
"Dün parlamentoda milletimizin dediği oldu" diyerek konuşmasını sürdüren Erdoğan "Milletimiz ne istiyordu. Diyordu ki biz bu millete ihanet edenleri Türk milletinin parlamentosunda görmek istemiyoruz. Neticede bu oldu. 376 milletvekilinin oyu ile bu kabul edildi" ifadelerini kullandı.

"YUSUFELİ BİR DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜM YAŞIYOR"
Artvin'e havadan helikopterle geldiğini ve Çoruh Havzası'nın barajlar havzası haline geldiğini ifade eden Erdoğan "Helikopterle gelirken o güzellikleri yaşadık. Bugün Yusufeli'nde niye varız, Yusufeli bir değişim ve dönüşüm yaşıyor. Barajı ile inşallah ilçesi ile Yusufeli bir başka olacak. Denize nazır bir Yusufeli inşa ediyoruz. Bunu laf olsun diye söylemiyorum, iş olsun diye söylüyorum. Proje hazır, bizde laf ola beri gele yok, bizde talimat verilir, adım atılır, ondan sonra da uygulaması ile ortaya eserler çıkar. Her zaman ne diyorum 'Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri' Biz eserlerimiz ile anılacağız. İnşallah 19 Mayıs 2019 tarihinde bütünüyle bitmiş olacağız. 3 senede bitmiş olacak. Bunlar rekordur rekor. kardeşlerim zaten Çoruh havzası, barajlar havzası. Yusufeli Artvin'in en güzel ilçesiydi şimdi çok daha güzel bir ilçesi olacak. Biz bir hukuk devletinin içindeyiz. Hukuk devletinin içinde biz hakkı olanın hakkını zayi etmeyiz. bundan hiç endişeniz olmasın. Şu yapılanlar kim için ? Benim için değil ya. Biz bugün varız, yarın yokuz, gidiciyiz. Yarın lanet ile anılanlardan değil rahmet ile anılanlardan olmak istiyoruz" diye konuştu.

"DÜNYA BURALARI HAYRANLIKLA İZLEYECEK"
Erdoğan, 3 senede Marmaray'dan 130 milyon insanın geçtiğini, yıl sonuna kadar Avrasya Tüneli'nin biteceğini, oradan da otomobiller geçeceğine dikkat çekerek "Yusufeli Barajı'nı yapan firmanın başındaki arkadaşımız bize havadan burayı anlatırken '12 tünel var. her şey bu tünellerin içinde cereyan ediyor' dedi. HES oralarda gizli. Bu kadar para harcandı nerede bunlar ? Nerde bu elektrik santralleri hepsi onun içinde. Dünya buraları hayranlıkla izleyecek. Buraları nasıl yaptılar diyecekler ? Artvinli'ye de bu millete de bu yakışır. Ama bundan sonra buraları Artvin'i uluslararası bir turizm destinasyonu haline getirelim" şeklinde konuştu.
Konuşmasında Türkiye'nin 2002 yılından 2016 yılına kadar geçen sürede geldiği noktaya dikkat çeken Erdoğan, tek vatan, tek bayrak, tek devlet ve tek millet vurgusu yaparak "Dün araçlarında silah taşıyanlar, tabutlarında silah taşıyanlar şimdi Türkiye'den kaçmaya başladılar, niye kaçıyorsunuz...Çıkmışlar kendilerine göre ameliyat yapmaya çalışıyorlar. Sizleri adım adım izliyoruz, izlemeye devam edeceğiz" dedi.

AK PARTİ KONGRESİ ÖNCESİ YENİ KABİNE VE BAŞBAKAN'A İLK TALİMAT
Ankara'da yarın AK Parti'nin kongresi olduğunu ve yeni bir kabine ve yeni bir başbakanla birlikte onlara Yusufeli'nde verdiği sözleri hatırlatacağını kaydeden Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Yarın Ankara'da bir kongre var ve yeni bir kabine oluşuyor. Yeni başbakanla birlikte onlara tekrar hatırlatacağım. 'Artvin Yusufeli'ndeydim, orada kardeşlerimle bir araya geldim. Yusufeli için hem barajımız hem yeni Yusufeli'nin 3 yılı içinde bitmesi lazım' talimatımızı da verdik. Veysel hoca burada. Bu konuda Veysel Hoca'ya güvenin."
Erdoğan, konuşmasını "Bu gece dualarınızda, şehitlerimize, gazilerimize, bizlere ve vatanınıza dua etmeyi unutmayın" diyerek tamamladı.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın