Tarım Bakanı Çelik;" Bunlar hayvan da olamaz "

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik:
- "Ey Türkiye düşmanları, bitmez tükenmez planlar yaptınız. Bitmez ve tükenmez planlar yapıyorsunuz. Ne yaparsanız yapın Nene Hatunlar burada, Seyit Çavuşlar burda. Dün Çanakkale'de 260 kiloluk mermiyi kaldıran bu nesil bugün 65 tonluk tankı durdurdu"

 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, "Ey Türkiye düşmanları, bitmez tükenmez planlar yaptınız. Bitmez ve tükenmez planlar yapıyorsunuz. Ne yaparsanız yapın Nene Hatunlar burada, Seyit Çavuşlar burda. Dün Çanakkale'de 260 kiloluk mermiyi kaldıran bu nesil bugün 65 tonluk tankı durdurdu." dedi.

Çelik, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine karşı "demokrasi nöbeti"ni sürdüren vatandaşlara seslendi.

"Top, tank ve uçak seslerini sela ile dindiren, cuntacı ve cuntacıların contasını yaktıran şanlı ecdadın torunları" şeklinde konuşmasına başlayan Bakan Çelik, bu milletin bir avladı olmaktan büyük mutluluk ve gurur duyduğunu söyledi.

Çelik, bu meydanlardan Türkiye düşmanlarına seslendiklerini belirterek, şöyle devam etti:

"Ey Türkiye düşmanları bitmez tükenmez planlar yaptınız. Bitmez ve tükenmez planlar yapıyorsunuz. Ne yaparsanız yapın Nene Hatunlar burda. Seyit Çavuşlar burda. Dün Çanakkale'de 260 kiloluk mermiyi kaldıran bu nesil bugün 65 tonluk tankı durdurdu. Bir millet çıktı ortaya. Herkes bir millet gördü. Yalnız bir milleti görmekle kalmadı aynı zamanda dünya bir lider gördü. O liderin kim olduğunu siz çok iyi biliyorsunuz. Sizin içinizden ve bağrınızdan çıkan herkes acaba o kritik saatlerde 'ne yapacak' diye düşünürken milletime gidiyorum, Fatih Sultan Mehmet gibi İstanbul'a gidiyorum dedi."

Türkiye'nin ve milletin ayakta olduğunu dile getiren Çelik, "Bu duruş, milli bir duruş. Bize yakışan bir duruş. Neden böyle bir duruşa ihtiyaç doğdu? 81 il ve 900 küsur ilçe bütün meydanlar dolu. Bütün meydanlar sabahlara kadar ayakta. Neden acaba? Nedenin cevabı gayet açık. 15 Temmuz akşamı öyle bir şey oldu ki tarih boyunca bir çok ihanetlere uğradık. Bir çok hainler aramızdan çıktı." ifadelerini kullandı. 

Faruk Çelik, şunları kaydetti:

"15 Temmuz akşamı öyle bir hain ortaya çıktı ki tarih boyunca hiç görmediğimiz, rüyada da görsek inanmayacağımız işler yaptılar. Cumhurbaşkanını ortadan kaldırmak için ve öldürmek için yola çıktı bu alçaklar. Türkiye Büyük Millet Meclisini bombaladılar. Genelkurmayı bombaladılar. Emniyet Müdürlüğünü bombaladılar. PKK terör örgütü ile mücadele eden Özel Harekatı bombaladılar. Her yerde söylüyorum. Rize'de de söylüyorum. Bunlar insan olabilir mi? Bunlar Türk milletidir diyebilir misiniz? Bunlar Müslüman olabilir mi? Tarım bakanı olarak söylüyorum. Bunlar hayvan da olamaz çünkü hayvana hakaret olur."

Çelik, çok yüzlü bir terör örgütü ile karşı karşıya olduklarını belirterek, bu terör örgütünün birinci olarak ibadetle milleti kandırdığını, ikinci olarak ticaretle milleti sömürdüğünü, üçüncü olarak ise ihanetle milleti arkadan hançerlediğini vurguladı.

Böyle bir çok yüzlü terör örgütü ile karşı karşıya olunduğuna dikkati çeken Çelik, "Onun için buradan sesleniyorum. Ey FETÖ sen bir daha Allah deme. Sen bir daha peygamberi ağzına alma. Sen bir daha Kur-an'ı ağzına alma. 237 tane fidanı onlarca kurumu bombaladın. Bu milletin yüreğini dağladın. Bu mukaddes değerlerimizi bir daha ağzına alma." şeklinde konuştu.

Çelik, bunu Rize meydanından haykırdıklarını belirterek, "Cumhurbaşkanımıza olmadık hakarette bulundular. Yezid kim, Hüseyin kim belli. Nemrut kim, İbrahim kim belli. Apaçık ortaya çıktı. Firavun kim, Musa kim belli. Ebu Cehil kim, Muhammed yolunda olan kim belli. Onun için ben milletimizin bu meseleleri çok iyi sağlıklı tahlil ettiği inancı içerisindeyim. İbadetle ihanet yan yana olur mu? Olmaz, ama maalesef görüyoruz ki bunlarda daniskası var." dedi.

İhanetin daniskasını hep birlikte yaşadıklarını anlatan Çelik, "Bunlar herkesin telefonunu dinlediler. Herkesi fişlediler. Bunlar Allah'ı dinlemediler. Allah ne diyor, 'Bir kişiyi öldürseniz bütün insanlığı öldürmüş gibi' olursunuz diyor. Bunlar hiç acımadan bu milletin tankını ve topunu bu aziz milletin üzerine gönderdiler ve sürdüler. Dinlemedikleri bir şey var. Allah'ı dinlemiyorlar. Zaten hep zalimlerden yana oldular. Bugüne kadar hiç mazlumdan yana olmadılar. Biraz geriye doğru baktığımızda çok net bir şekilde görmüş olacağız." değerlendirmesinde bulundu. 

Bakan Çelik, ticaretle uğraşanlara da seslenerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Himmetlere para yağdıranlara sesleniyorum. O paralar nereye gitti? O paralar belli ülkelerin senatörlerinin seçim masrafı olarak gönderildi. Seçim masrafı için gönderilen ülkelerde ve şu an ABD'de tartışılıyor. Bir aday bir adaya diyor ki sen Türkiye'deki terörist ve ihtilal yapmaya çalışandan para aldın. Bu paralar oralara aktarılırken Türkiye için karar alsınlar diye aktarılmadı ki. Maalesef hep Türkiye'nin aleyhinde bu imkanlar kullanıldı. Bu ülkenin hayrına çalışan bir insanın 159 ülkede ne işi var. 159 ülkede kim kime bakkal dükkanı açtırır. Bir bakkal dükkanı açsanız hangi ülkede bakkal dükkanı açabilirsiniz. 159 ülkede her türlü imkanı seferber edilenler kimlerin dostudur bunu artık dünya görsün istiyoruz. Ne yazık ki o paralarla beslenen dünya liderleri Türkiye'deki insanımıza, devletimize ve vatanımıza saldırı amaçlı FETÖ örgütünün yapmış olduğu darbeye karşı bir tek cümle dahi kullanmadılar. İbretliktir."

Türkiye'nin geçmişte darbeler yaşadığına değinen Çelik, "Darbeler oldu. 3-4 yıl sonra Türkiye ne yaptı? Sandığa gitti bu darbecilere dersini verdi. 15 Temmuz darbesinde aziz milletimiz liderinin öncülüğünde farklı bir şey yaptı. Akşamki işi sabaha bırakmadı. 15 Temmuz akşamı milletin geleceğini karartmaya çalışanlara karşı milletimiz aynı gece çıktı ve bunlara 'dur' dedi." diye konuştu.

Çelik, milletin darbeyi darbe girişiminde bulunanlara yedirdiğini vurgulayarak, "Hepinizden Allah razı olsun. Millet olarak sahip çıktınız. Millet olarak Cumhurbaşkanımıza sahip çıktınız. Son derece tarihi günler ve gece yaşadık ve millet olarak görevinizi yaptınız. Bütün Türkiye düşmanlarının ayaklarını denk almasını bu vesile ile ifade ediyorum." şeklinde konuştu.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın