Bakan Arslan, Rize Havalimanı İhale Tarihi Açıkladı

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Iğdır’a giden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Iğdır Valiliğinde gazetecilere yaptığı açıklamada Rize Havalimanının ihalesini  1-1,5 ay sonra tamamlanacak proje revizyonu sonrasında yapabileceklerini açıkladı.

 

 

 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Iğdır’a geldi.
Iğdır Valisi Ahmet Turgay Alpman ve Iğdır Milletvekili Nurettin Aras tarafından Tuzluca Digor yol ayrımında karşılanan Bakan Ahmet Arslan daha sonra Iğdır Valiliği’ni ziyaret etti. Iğdır Valisi Ahmet Turgay Alpman’dan ilin sorunları hakkında bilgi alan Bakan Arslan, “Iğdır önemsediğimiz bir il. Doğubayazıt Iğdır arasını sıcak asfalt yapacağız. Diğer yol çalışmalarımız sürüyor. Batı ile aramızdaki farkı kapatmamız lazım. Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu projesi bitince Iğdır-Kars-Nahçıvan Demiryolu yapılabilir. Bu konuda çalışmalarımız var. Bunun yanında Iğdır-Bakü arası uçak seferleri de talep olursa gerçekleşebilir. Bu konuda fizibilite çalışması yapacağız. Yine Ankara Tren Garı, yap işlet devret modeli ile yapılıyor. İnşallah 29 Ekim’de Cumhurbaşkanımızın katılımı ile açılacaktır. Ayrıca Rize-Artvin Havalimanı için projede bir sıkıntı vardı, onu hallettik. Deniz üzerinde güzel bir havalimanı yapılacaktır” dedi.
Kars, Ardahan ve Iğdır’ın birlikte kalkınmasını önemsediklerini ifade eden Aslan, Kars merkezli bölgeye yılda 40 bin istihdam sağlamayı öngördüklerini söyledi. Bölge illerinde özellikle bazı alanlarda ihtisaslaşmanın ve buna mukabil üniversitelerin bazı branşlarının da buna paralel olarak ihtisaslaşmasının çok önemli olduğunu hatırlatan Bakan Arslan, “Bu bölgeler; ihracatın çok düşük olduğu, gayri safi milli hasılatının çok altında olduğu bölgelerdir. 23 ilin dışındaki illerin kişi başı geliri 10 bin doların üzerindedir. İstihdamı, kalkınmayı, ticareti geliştirebilecek çok güzel bir paket açıkladık. Bundan Kars, Ardahan, Iğdır ve Ağrı da üzerine düşeni alacaktır” şeklinde konuştu.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

  1. 0 0
    {usertitle}

    1000kartal

     15 Eylül 2016 19:58
         

    sn ulastirma bakani gel bir rize ye bir bak havaalani yerini ve oradan aciklamani yap daha iyi olmaz .ama sanada kabahat bulmuyorum cünkü bizimkiler hep geriden geliyor geriden gelenler bilindigi gibi hep nal topluyorlar.devlet vilayeti tasiyip yep yeni vilayet insa ediyim size dedi orani sivil tolum sanatcisi teröristi ayaga kalkti devlet geri adim atti .nekadar aci bir olayki baska bir ilden rizenin havaalani ihalesinin haberini duuuyuyoruz yazik oluyor rizemize .

Yorum Yapın