Karal‘dan Sarp Sınır Kapısıyla ilgili açıklama

Karal‘dan Sarp Sınır Kapısıyla ilgili açıklama

 

 

Sarp Gümrük Kapısı’nın çile ve eziyet kapısı olarak sürekli gündem edilmesi siyasetçileri de harekete geçirmişti. Konu ile ilgili müjdeli haber AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal’dan geldi.

 

 

Konu ile ilgili açıklama yapan Karal, 'Sarp Gümrük Kapısı’nın Yap-İşlet-Devret Modeli ile yenilenmesi için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Gümrük ve Turizm İşletmeleri Tic. A.Ş. (GTİ A.Ş.) ile imzalanan 19.10.2007 tarihli sözleşme kapsamında 20 yıl işletme süresi karşılığında yatırım tamamlanarak 04.03.2009 tarihinde tesis işletmeye açılmıştır. Sarp Gümrük Kapısının yeniden yapılandırılması çalışmaları kapsamında yatırım ve işletme süresi ile ilgili esasları belirlemek ve işletme süresi karşılığında işin yapılması için 10.08.2016 tarihinde TOBB ve GTİ A.Ş. ile protokol imzalanmıştır. İşin İhale dokümanları Gümrük ve Ticaret Bakanlığımız tarafından onaylanmış olup söz konusu işin ihalesi, 08.09.2016 tarihinde GTİ A.Ş tarafından yapılmıştır. Gümrük Kapısının genişletilmesi ve yeniden yapılandırılması ile ilgili yapılacak çalışmadan sonra, vatandaşlarımızın saatlerce kuyruklarda beklemesi ve oradaki yoğunluğun minimum düzeye çekilerek vatandaşlarımızın rahat bir nefes alması sağlanacaktır.' dedi.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

  1. 0 0
    {usertitle}

    1000kartal

     6 Ekim 2016 10:24
         

    sn karal birak sarp biraz senden isik geliyor onuda artvinli mv leri düsünsün rizeli kan  agliyor rize de yönetim ler iflas etmis durumda bir kurumun iyi calistigini gösterebilirmisiniz  lütfen bu uyusuklulari reis e bildir yoksa bu rizenin ahi üzerine olur sn vekil sen ALLAH ini bilen adamsin  FETÖNÜN 1 numarali düsmani rize vilayetidir icimizdeki bu hainlerin gözünün yasina bakilmasin  bana geliyor mahsus ten rize sefillerde oynuyor.SU CAYKUR VE RIZESPORUN BASINDAKILER NEDEN RIZELININ TAM TERSINE IS YAPIYOR SN VEKIL LÜTFEN BUNLARA BIR AYAR CEK VEYA CEKTIRT YAZIK OLUYOR BIZE  ARABALAN RIZE YE GELISTE ÖTEKI VILAYETLERI  GÖRÜYORUM ICIM CIZ EDIYOR  BIZDE HALEN 30 senelik rizenin izleri yaziktir yahu

  2. 1 0
    {usertitle}

    Karaca

     7 Ekim 2016 02:13
         

    ortada bulunan GTİ Avm kalkmadan orası rahatlamaz.



    Avm free shop kalkmadan sarp gumruk kapı rahatlamaz

Yorum Yapın