Avcı; " Birincilikler Bizi Yormuyor..!"

Rize AK Parti İl Başkanı Muhammed Avcı seçimlerde 4 kez Türkiye birinciliği yaşayan bir ilde hizmet yarışında bulunmak önemli dedi.

 -AK Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı 4 seçimde birinci olan bir ilde hizmet etmekten onur duyduğunu belirterek “Kurucu Genel Başkanımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan”ın memleketinde il başkanı olmak bazı zorluklar getirdiği gibi bir çok kolaylıkları da peşinden getirmekte” dedi.

-Avcı 2002 öncesinde Ülkenin yıllık harcama bütçesinin 6 Milyar TL olduğunu belirterek “ Bugün Rize”de AK Parti iktidarı döneminde 10 milyar TL dolayında yatırım yapıldı, bazı ihaleler bunun dışında ve toplamda 15 Milyar TL’yi bulacak bir rakam sadece Rize”ye yapılan yatırımdır” dedi.

 

 

Röportaj:  Mustafa BAYRAK- Selim DENİZALP

AK Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı teşkilat olarak Rize”de yapılan ve yapılması gereken çalışmaları Karadeniz Muhabirlerine anlattı.

AK Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı Rize”de son 15 yılda yapılan yatırımları ve Rize”nin vizyonunu değiştiren ve değiştirecek projeleri anlattı “ 3 Kasım 2002’de partimiz iktidara geldi. Tabi iktidara geldiğimiz yıl aldığımız Rize ile şimdiki Rize’yi esasında mukayese etmemiz lazım. Doğru bir plan, program ortaya koyma, yaptıklarımızı daha net bir şekilde ifade etmek için o günkü Rize ile bugünkü Rize’yi mukayese etme açısından. O gün ki Rize ile bugünkü Rize arasında çok fark var. Rize merkez için konuşmak istersek, sahildeki çöp yığınlarından tutun, barınaklardan çıkın, şehirde bir kent esnettiği olmayan kent bilinci olmayan bir hüviyetle karşı karşıyaydık. Hem belediyecilik bağlamında hem de merkezi hükümetimizin yapmış olduğu yatırımlarla birlikte o günkü Rize ile bugünkü Rize arasında dağlar kadar fark olduğunu hemşerilerimiz takdir ediyorlar, görüyorlar ve bunun takdirini bizlere sokaklarda gösteriyorlar. Tabi bu yatırımların bittiği anlamına gelmez, elbette ihtiyaçlar sınırsız ve yeni yeni yaptırımlar yaptık, yapmaya devam ediyoruz” dedi.

 

 

    10 Numara projeler başladı

İl Başkanı Muhammet Avcı “ Son yerel seçimler öncesi ortaya koyduğumuz 10 numara projeler bağlamında Rize’ye bambaşka vizyon kazandırma adına mücadele ediyoruz. 10  numara projelerimizin bir kısmı başladı, bir kısım da başlamak üzere. Bu projeler bizim için çok önemli. Altyapı faaliyetlerine çok önem verildi. Belediyenin 10 yıllık döneminde altyapı projelerinin birçoğu bitti, şimdi kente yeni bir esnettik, yeni bir kimlik kazandırması bağlamında 10 numaralı projelerimiz son derece hassasiyet içinde takip ediliyor. Biliyorsunuz meydan projesi başlatıldı. Bunun yanında Güney çevre yolu projesi başlandı, devam ediliyor. Yine aynı şekilde ısırlıkta mesire alanı ve kent ormanı projesi vardı. Son derece titiz bir şekilde Milletvekillerimizle, belediye Başkanımızla beraber bu proje üzerine yoğunlukla bir takip çalışmasını sürdürüyoruz. İnşallah kısa bir zamanda bu projeyi de bitireceğiz. Bir diğer 10 numara projemiz olan Salarha Tünelinde çalışmalar başladı ve çok ciddi bir mesafe alındı. Rize’nin Salarha bölgesine çok yoğun bir nüfus yaşıyor. Bu tünel ile birlikte Salarha vadisi ile Şehir entegre olacak. Bununla birlikte Güney Çevre yolu ile bir bağlantı kurulacak. Bunun yanında sahil düzenlemesi projemiz var. Külliye olmak üzere, teleferik, sahil alanı düzenlemesi, kadın kültür merkezi, çocuk dünyası ve çay çarşısının olduğu 10 numara projelerinin 3 – 4 tanesini aynı anda bu sahil içinde konumlandıracağız. Çay çarşısı için yer tahsisi yapıldı. Proje çalışmaları devam ediyor, tahminim Şubat veya Mart ayı içinde ilk kazma vurulacak. Tabi Çay Borsası öncülüğünde olacak, çünkü teknik bir konu ve onların ihtisasa alanına giriyor. Yine kadın Kültür merkezi ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Bir bölümü planlandı, diğer bölümüyle ilgili Belediyemiz çalışmaları yapıyor” dedi.

      En önemli projelerimizden Batı park

 Avcı açıklamasında “En önemli projelerimizden birisi ise Batı Park. Teknik konuları Bakanlık nezdinde aştık. Yaklaşık 80 dönümlük bir alanı kapsayacak. Şehrimizin batı yakasında kalan Fener, Camiönü ve Boğaz mahallesi bu proje ile nefes alacak. Rize’miz esasından çok yeşil bir kent ama sosyal alanları çok sınırlı bir kent. Tabi burada arazinin sınırlı olması etkili. Bu proje aynı zamanda üniversite için çok önemli. Üniversite öğrencilerimiz de çok sıklıkla kullanacağı bir mekan olacak. Bir diğer önemli konulardan bir tanesi ise dolgu imar planı ile ilgili. Yıllardır yapmaya çalıştığımız bir planı ki yaklaşık 2 – 3 yıldan beri uğraş veriyoruz. Milletvekillerimiz, Belediye Başkanımız ve teşkilatımızla hep beraber mücadele verdiğimiz bir konuydu ve Bakanlıktan geçti. Yapılacak dolguyla birlikte neredeye mevcut Rize kadar bir alan oluşturulmuş olacak.  Yeni bir Rize kazandırmış olacağız. Bu alan üç bin dönüm kadar bir alanı kapsayacak. Bu bağlamda bir diğer önemli hususta Belediye Bloklarla ilgili kısım. Bununla ilgili Belediyemiz toplantılar yaptı. Oradaki esnafların da mağdur olmamaları gerekiyor. Tabi eskiyen bloklar tehlike saçıyor. O Bloklar kentimizin estetiğine çok uygun düşmüyor. Bu konu ile ilgili Belediyemiz çalışmalarını sürdürüyor. İnşallah en kısa sürede bloklarla ilgili ciddi bir adım atmış olacağız. Rize’yi modern bir şehir haline getireceğiz. Zaman zaman dedikodu yapılıyor, sanki hiçbir şey yapmıyoruz şeklinde. 10 numaralı projelere başlanmamış deniliyor, bunlar doğru değil. Başladığımız projeleri ben size bir bir söyledim. Başlayacağımız projeleri de. Biz Rize’de iyi işler üretmeye çalışıyoruz. Bu dedikoduları yapanları da anlayışla karşılamıyoruz. Neticede ne söz vermişsek hepsini yerine getireceğiz” dedi.

     10 Milyonluk yatırım yaptık

 

 

Muhammet Avcı “Merkezi hükümetin yapmış olduğu yatırımlar var. Şuana kadar bizim hükümetimiz döneminde Rize’ye 10 Milyar lira yatırım yaptık. Şimdi bu Rize ölçeğinde bakıldığında Rize gibi bir şehirde AK Parti döneminde hiç kimsenin aklının almayacağı bir rakamdır. Çünkü 2002 dönemi öncesinde Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin bütçesi 6 Milyar liradır. Biz bu bütçeyi bugün 80 Milyar liraya çıkardık. AK Parti döneminde 15 kat büyüyen bir bütçe var. Bu yatırım bütçesinden tüm şehirlerimiz istifade ediyor elbette Rize’de istifade ediyor. Nerdeyse ülkemizin bir yıllık bütçesinin fazlasını iktidarımız döneminde sadece Rize’mize yapmışız. Onun için AK Partinin tek farkı oluşturduğu demokratik politikalarla değil, yatırım planı, ürettiği ekonomi sayesinde insanlara daha refah içinde bir hayat sunması AK Partinin en önemli farklarından bir tanesidir. Tabi altı çizilmesi gereken bir iki önemli husus var. Devam eden projeler içinde 10 Milyarlık yatırımın dışında kalanlar da var. Havalimanı, Lojistik, Ovit Tünelinin bundan sonraki maliyeti, Güney çevre yolunda bundan sonraki maliyetler bu rakamın içinde değil. Dolayısıyla planlan yatırımlarla birlikte neredeyse 15 Milyarlara varan bir yatırım yaptık Rize’ye. Bunun karşılığında insanlar partimize teveccüh göstermişler bizi birinci parti yapmışlar. Ulaşımla alakalı konuları çözmek istiyoruz.  Çünkü ulaşım olmadan hiçbir şehir kendini anlatamaz. İnsanların buraya rahat gelmesi gerekiyor. Duble yolları tamamladık, Karadeniz sahil yolunu bitirdik. Eskiden Samsun’dan Rize’ye 10 saatte gidiliyordu. Şimdi ise 3,5 – 4 saatte kendi özel aracı ile gelebiliyor. Ulaşım imkânları şehrimize gelecek turist sayısını inanılmaz bir şekilde katlayacak. Şimdi ovit tüneli hem ticari hem de buradan Mardin’e kadar uzanan bir sevgi yolu olacak. Ticari yolu besleyecek lojistik merkez İyidere’de yapılacak. Lojistik merkezle ilgili 15 günden bu yana sondaj çalışmları başladı ve devam ediyor. Bununla birlikte Pazar ilçemizde havalimanı inşa edeceğiz. Kısaca ulaşımla ilgili hem kara, hem hava hem de deniz yolunu tamamlamak istiyoruz. Ulaşımla ilgili tüm imkânlarımız Rize için seferber ettik.” Dedi.

         Rize”de 5 yıldızlı oteller yapılıyor

Rize”nin son yıllarda turizme önem verdiğini belirten Avcı “ Şimdi biz bunu niye yapıyoruz? Birincisi ticari ikincisi ise turizm. Özellikle son dönemlerde Rize’de ilk defa beş yıldızlı otel yatırım talepleri geliyor. Şuanda Rize’de 1 tane 5  yıldızlı  otel  hizmet veriyor, 2 adet de beş yıldızlı otel inşaatı devam ediyor. Yatırımcı burada bir gelecek görüyor. Hükümetimiz bu güveni sağladı. Şuanda Rize’de bir otelin yatırımı 100 milyonu geçiyor. Ulaşım imkanlarını kolayladığımızda Rize’mize çok daha yatırımcı gelecek, buda istihdam sağlayacak. Yine aynı şekilde Ayder’e Kaçkar dağlarında kurulacak olan teleferik projesi ile çok sayıda Turist Rize’ye gelecek. Kış turizmi canlanacak. Yaz ve kış turizmiyle birlikte Rize’de  Turizm çeşitliliği artacak” dedi.

 

Bizim iktidarımız döneminde sağlık konusunda neleri yaptık bunları anlatmama gerek yok. Rize’miz çok konforlu hastanesi var. Bu yeterli değil, inşallah çok kısa sürede 700 ila 1000 yatak arasında kapasiteye sahip şehir hastanesi Rize’de yapacağız. Bunun için yer bakıyoruz. Cumhurbaşkanımız ve başbakanımızın talimatlarıyla birlikte Milletvekillerimizle, valimizle belediye başkanımız ve teşkilatımızla birlikte bu işi takip ediyoruz.

 

    50 Milyon TL yardım var

AK Parti İl Başkanı Muhammet Avcı “ Görülmeyen bir konu var. Rize’ye yılda takriben 50 milyon lira yardıma muhtaç ailelere yardım sunuyoruz. Bakıma muhtaç, engelli, yaşlı insanlara yardım yapıyoruz. Evde bakım hizmeti AK Parti döneminde yapılan bir hizmet. Her yıl düzenli olarak bu yardımı, gereken tüm çalışmaları yapıyoruz. Yine Ulaşım bağlamında Güney Çevre yolu gibi 400 milyar’a varan bir yatırımı Rize’nin merkezine yapmak her iktidara nasip olmaz. Bunun için para gerekiyor, güç gerekiyor, yatırım gerekiyor. Bunun için özellikle siyasi iradenin tam anlamıyla tek bir nokta etrafında olması gerekiyor” dedi.

    Şehir nefes almalı

 Planlanan bir diğer projemiz ise Rize’nin dikey Bulvarlarına kavuşması yönünde. Yani şehri dikine kesen bulvarlar. Orta caminin taşınması ile birlikte hamam deresinin üzeri açılacak. Sağından ve solundan olmak üzere Rize’yi Güney çevre yoluna dikey olarak bağlayacağız. Kuzey – Güney birleşmesi ile birlikte 12 kilometrelik devlet karayolu dağbaşı – ısırlık mevkiine uzanacak. Burası turizm yolu olacak ve ihalesi gerçekleşti. Dolayısıyla Rize’yi baştan sona yeniden imar ediyoruz. İlçelerde çok ciddi yatırımlara imza attık. Bu bağlamda 2023 vizyonuna uygun bir Rize inşallah oluşturacağız. AK Partinin en önemli sloganlarından bir tanesidir ; “ zaman az ama biz yorulmayacağız” Allah’ın izni, Milletimizin gücü ile 2023 vizyonuna uygun planlanan modern bir Rize’yi ortaya çıkaracağız” dedi.

      Eğitim de ilerliyoruz

 

 

Rize AK Parti İl Başkanı Muhammet Avcı Rize eğitiminde son yıllarda hem teknolojik hem de eğitsel anlamda büyük gelişmeler olduğunu belirterek “ 2002 öncesini hatırlayın sınıflarda 40 ar kişi vardı, eğitim de istediğimiz gibi sonuçlar alamıyorduk ve Türkiye’ genelinde 66. sıralara kadar düşen eğitim seviyemiz vardı. Bugün bu seviye oldukça yükseldi ve şu an istediğimiz seviyelere geldik. Bundan sonra da çok daha da iyi seviyeye geleceğiz. Hükümetimiz eğitime önem vermekte ve en büyük payı bütçede eğitime aktarıyor.” dedi.

 

“Rize’ye AFAD Merkezi Kuruluyor”

 Avcı “ AFAD Başkanlığından sorumlu başbakan yardımcımız  Veysi  Kaynak bey buradaydı. 3 – 4 defa birkaç Bakanımızın katılımı ile birlikte Rize’mizde toplantılar gerçekleştirdik ve artık yol haritamızı çıkardık. Şuanda ilk defa Rize pilot bölgesi seçildi. Havza bazlı çalışma yapıyoruz. Bir derenin kaynağından denize düşen kısmına kadar çalışma yapacağız. Yani bir dereyi komple planlamaya alıyoruz. Bu ilk defa Rize’de olacak. Bu konuda bir çok Bakanlık bir araya geldi. Sağ olsun Bakanlarımıza özellikle Veysel Eroğlu Bey’e çok teşekkür ediyorum. Yine Başbakan yardımcımız Veysi Kaynak  bey’e de çok teşekkür ediyorum. Rize’de bölgenin AFAD Merkezi kuruluyor. Eski taş ocağı mevkiine. Bu Rize için çok değerli bir şey. Mevcut Bakanlıktan yardım alıyoruz ama halen yaralarını saramadığımız yerler var. Bunların da en kısa sürede çözeceğiz, bunun sözünü aldık. İl Özel idaresinin bütçesi belli. Merkezi hükümetin desteği ile bunu aşmaya çalışıyoruz. Hemşerilerimiz mağduriyetini karşılayacağız”

 

 

“Kim nerde yaşıyorsa ikametini orada göstersin”

“ Kentte yaşayan kentte hizmet alan insanlarımız var. Belediyelerde nüfusuna göre pay alıyorlar. İlçe Belediyelerden aynı hassasiyet var. Belediye Başkanına o anlamda hak veriyorum. Belediye size bir hizmet veriyorsa sizde ikametinizi merkezde gösterin. Tabi Rize’de özellikle yaz aylarında köylerin nüfusu artıyor, kışın ise merkez iniyorlar. Bu anlamda bu işi net olarak ayırt edebilmek mümkün değil. Belediyemizin ve Özel İdaremizin çabası bununla ilgilidir. Bunun dışında asla bir şey söz konusu olamaz ve bununda altını çizeyim ben”

 

 “ Biz siyasetçinin en fazla karşı karşıya geldiği konu açık söyleyelim iş konusu. Rize istihdam konusunda özellikle turizm ve ticari atılımları ile çok daha üst düzeye çıkacak. Yeni yapılan beş yıldızlı oteller ve Lojisitk merkezinde çok sayıda kişiye istihdam sağlayacaktır. ”

 “ Siyaset Akademisine Herkesi Bekliyoruz”

 

 

“Siyaset akademisi bir AK Parti projesi. AK Parti bu projeye çok değer veriyor. Ahlaklı bir siyasetin kapısını aralamak için böyle bir projeye uygun gördük. Demokratik rejimlerde memleketini yönetenler siyasilerdir. Bu organizeyi daha önce Rize’de yapmıştık. Vatandaşlardan bu yönde bir talep geldi, ne zaman siyasi akademisi açılacak diye. Bizde inşallah İl Yönetim kurulumuzla almış olduğumuz karar doğrultusunda 1 Aralık itibariyle başlayacak. Tüm hemşerilerimiz müracaatlarını bu tarihten itibaren yapabilir. Partimize yapılacak olan kayıtlar sonrası Genel Merkezimize bize bir ders takvimi oluşturacak. Ben bütün hemşerilerimizin AK Partili olsun olmasın biz burada siyasi bir propaganda yapmıyoruz, sadece insanlarımızın siyasetle olan ilgisini alakasını artırmak istiyoruz. 1 Aralık 2016 – 15 Ocak 2017 müracaat takvimi var. Herkese kapımız açık”


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın